A Chelsea milliárdos tulajdonosát szidta a megalázott sztárfocista - videó

fbl Horizontal
Chelsea's Brazilian defender Thiago Silva applauds the fans following the Champions League quarter-final second-leg football match between Chelsea and Real Madrid at Stamford Bridge in London on April 18, 2023. - Real Madrid won the match 2-0. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid elleni BL-kudarc után a Chelsea csapatkapitánya, Thiago Silva üzent az amerikai klubtulajdonosnak, a játékosokat kritizáló Todd Boehly-nak.

A Real Madrid Londonban is 2-0-ra győzött, így 4-0-s összesítéssel jutott tovább a Chelsea elleni BL-negyeddöntős párharcból. A mérkőzés utáni nyilatkozatában az angol együttes csapatkapitánya, a brazil Thiago Silva őszintén beszélt a problémákról, egyúttal üzenve a játékosokat kritizáló tulajdonosnak.

"Nem hibáztathatjuk a vezetőket, vállalnunk kell a felelősséget.

Pozitív dolog, hogy csodálatos játékosok vannak a csapatban, de másrészt mindig vannak olyanok, akik boldogtalanok lesznek" - magyarázta Silva.

"Mindig lesz valaki, aki ideges, mert nem tud játszani. Csak 11-en lehetünk ott a pályán, holott most 30 fős a keretünk. Januárban nyolcan érkeztek.

Ezt abba kell hagynunk és egy tudatos stratégiát kell kialakítanunk, különben a következő szezonban is ugyanezeket a hibákat fogjuk elkövetni" -

szúrt oda a brazil védő a tavaly májusban érkezett amerikai tulajdonosnak, Todd Boehly-nak, aki az utóbbi két átigazolási időszakban mintegy 600 millió fontot költött játékosokra.

"Mindenki túl sokat beszél az edzők lecseréléséről. Szerintem nekünk, játékosoknak felelősséget is kell vállalnunk.

tette hozzá Silva.

A Chelsea-t a mostani szezon elején még Thomas Tuchel irányította, akit szeptemberben kirúgtak, majd kinevezték a helyére Graham Pottert, akiért horribilis összeget fizették, hogy kivásárolják a Brighton csapatától. A 47 éves szakembert fél év után elzavarták, ezt követően Bruno Saltor lett az ideiglenes vezetőedző, őt a klublegenda, Frank Lampard követte.

A korábbi kiváló középpályás irányításával az eddigi összes meccsét - négy találkozót - elbukta a Chelsea,

és egyelőre még nem tudni, ki lesz a következő menedzser, akit majd várhatóan nyáron neveznek ki a londoniak.

Frank Lampard kinevezése sem vált be a Chelsea-nél Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Chelsea a következő idényben az európai kupaszereplésről szinte biztosan lemondhat, az együttes csak a 11. helyen áll jelenleg a Premier League-ben.