Vágólapra másolva!
Szerdán este a magyar férfi kézilabda-válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő dán csapattól az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében. A találkozó után Bodó Richárd, a magyar csapat balátlövője és Chema Rodríguez szövetségi kapitány értékelt az M4 Sport kamerája előtt. Mindketten kiemelték, így ilyen aranyában nem lett volna szabad kikapni még a világ egyik legjobb csapata ellen sem.

„Gratulálok a dánoknak, megmutatták miért nyertek ennyivel. Beragadtunk az elején, nem küzdöttünk eléggé, nem szabad így kikapni.

A második félidőben futottunk az eredmény után, de a dánok már nyugodtan játszhattak. Próbálunk az utolsó két meccsen jobban játszani, és szebb eredményeket elérni" – értékelt a mérkőzés végén Bodó Richárd, aki a hat góljával a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt a meccsen.

Bodó Richárd volt a magyar csapat legveszélyesebb játékosa Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Büszke vagyok a csapatra, amikor harcolnak és mindent megtesznek. Szerintem ezt ma nem tették meg, és ezt nehéz megérteni, hogy miért volt így.

Magamra nem vagyok büszke, de talán a csapatra azt lehetek. Egész jól védekeztünk, jól kezdtük, aztán egyik pillanatról a másikra, mintha nem lettünk volna a pályán. Minden szituációban rosszak voltunk" – mondta a találkozó után Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

Chema Rodríguez, a magyra válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárta, az 5-8. helyért pedig először pénteken játszik. A csapat célja az olimpiai selejtezőtornára jutás volt, amit a negyeddöntőbe jutással már elért.

A 2019-ben és 2021-ben is világbajnok dáni válogatott 13. alkalommal jutott vb-elődöntőbe. Legutóbb 2017 januárjában veszített vb-mérkőzést a dán csapat - éppen a magyar válogatottal szemben -, sorozatban immár 25 győzelemnél és egy döntetlennél tart, ezzel a mostani meccsen megdöntötte Franciaország vb-rekordját.