20 évvel ezelőtt született a Premier League történetének egyik legszebb gólja - videó

Dennis Bergkamp zseniális gólja
Vágólapra másolva!
Napra pontosan 20 évvel ezelőtt lőtte a Premier League történetének egyik legzseniálisabb gólját az Arsenal holland sztárja, Dennis Bergkamp.

A 2006-ban visszavonult, 79-szeres holland válogatott támadó 2002. március 2-án a Newcastle ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen szenzációs gólt szerzett.

Robert Pires passza után a 16-os vonalánál egy egészen zseniális mozdulattal fordult le védőjéről, Nikosz Dambizaszról, majd elegáns mozdulattal a bal alsó sarokba helyezett.

"Azt akartam, hogy Pires a lábamhoz passzolja a labdát, ám az kissé mögém jött. Nem úgy kaptam az átadást, mint arra számítottam, ezért arra gondoltam: más megoldást kell választanom.

árulta el önéletrajzi könyvében a holland klasszis.

"Ilyen találatot nem sokat lát az ember, ez egy hihetetlen gól volt" - méltatta játékosát Arséne Wenger, a csapat legendás francia edzője.

A Premier League Hírességek Csarnokába tavaly beválasztott Bergkamp 1995 és 2006 között 11 éven át volt az Arsenal játékosa, majd a londoni sztárcsapatból vonult vissza. A kiváló csatár 410 meccsen 113 gólt lőtt és 94 gólpasszt adott az Arsenal színeiben.