Vágólapra másolva!
Sorozatban harmadik alkalommal húzhatja magára a Magyar E-sport Válogatott mezét hazánk legjobb eFootball játékosa, aki novemberben a rijádi világbajnokságon képviselheti a magyar színeket.

A Magyar E-sport Szövetség 2021-ben csatlakozott a Nemzetközi E-sport Szövetséghez, az IESF-hez. Ennek az együttműködésnek az eredményeként minden évben számos versenyjátékban képviselik a válogatók győztesei Magyarországot a világbajnokságon. Nincs ez másképp 2024-ben sem, ugyanis néhány nappal ezelőtt fejeződött be egy hatalmas LAN-döntő a Gamerlanden, ahol Dota 2-ben, Mobile Legends: Bang Bangben, Rocket League-ben, valamint eFootball 2024-ben csaptak össze a legjobbak legjobbjai. Utóbbi sokak számára ismerős lehet, ugyanis a sport videójátékok között a virtuális labdarúgás abszolút a legnépszerűbbnek számít manapság.

Varga “BendeJuice” Bendegúz az előző két kiírást magabiztosan nyerte meg, azonban idén váratlan akadályba ütközött, akit Majorosi “chris_maj” Krisztiánnak hívnak. 

Az egykori fifás 2023-ban váltott eFootballra, hogy rögtön az első nagyobb megmérettetésén felső ágról jusson be a nagydöntőbe.

 Bendének pályahátrányból kellett revansot vennie legnagyobb riválisán, ami egy elképesztően szoros szériában sikerült. Ennek a fantasztikus 3-2-es győzelemnek köszönhetően ismét Bende, a Trollfoci Hálószaggató csapatának tagja ülhetett fel Magyarország eFootball trónjára, a mindössze 21 éves esportoló lesz az, aki 

a 2024. november 11-19. között megrendezésre kerülő rijádi IESF World Esports Championship 2024-en megküzdhet a nemzetközi szövetség 124 másik tagországának legjobbjaival.

 Dota 2-ben, CS2-ben, PUBG Mobile-ban és Mobile Legends: Bang Bangben a legjobb magyar csapatoknak az európai selejtező a következő állomás, amelyet júliusban bonyolítanak le.

Kapcsolódó cikkek: