Megvédte világbajnoki címét a világ legnagyobb ütőerejű ketrecharcosa

Horizontal FULL LENGTH ACTION SPORT
Reigning champion Francis Ngannou celebrates his victory over France's Ciryl Gane in their UFC 270 championship fight in Anaheim on January 22, 2022. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP)
Vágólapra másolva!
Megvédte nehézsúlyú világbajoki címét a kameruni Francis Ngannou, miután pontozással nyert Ciryl Gane ellen a kaliforniai UFC 270 gálájának főmeccsén.

A világ legnagyobb MMA-szervezetének, a UFC-nek a 270-es gáláján a KO-királynak nevezett harcos nem tudott a rá jellemző módon kiütéssel győzni, így végig kellett küzdenie a meccset, végül csak egyhangú pontozással (48-47, 48-47, 49-46) védte meg világbajnoki címét.

Az első két menetben Ngannou nem találta az ellenszert ellenfele sokat mozgó technikájára, ezért a harmadik menetben váratlant húzott és földre vitte francia ellenfelét. A címvédő ezt követően a negyedik és az ötödik menetben is földharcban dominált.

A 35 éves kameruni ketrecharcos az előző 19 mérkőzése közül 14-et kiütéssel nyert meg. Összességében pedig ez volt pályafutása 17. győzelme, Ciryl Gane karrierje során pedig először kapott ki.