Vágólapra másolva!
A magyar női asztalitenisz-válogatott bravúros játékkal 3-1-re legyőzte Tajvant a brémai csapat-világbajnokságon, s ezzel Tóth Krisztináéknak megmaradt az esélyük a továbbjutásra a B csoportból.

A világbajnokságon ezen a mérkőzésen nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét a magyar női csapat. Bár a találkozó nem indult jól magyar szempontból, hiszen Póta Georgina elvesztette első meccsét Ji Hua Huang ellen, a folytatás azonban parádésan alakult.

Tóth Krisztina továbbra is jó formában játszik, ezt Li Jüan Feng bánta, akit a Langweidben légisókodó magyar simán vert meg 3-0-ra. Következett Lovas Petra, aki bátor támadójátékkal lepte meg Li Csent, s az ázsiai versenyző nem is tudott mit kezdeni a Postás játékosával (3-1).

A magyar válogatott tehát átvette a vezetést, s szerencsére az utolsó mérkőzésen Póta Georgina is feljavult, Li Jüan pedig hamar megadta magát. Ezzel a magyar női asztalitenisz-válogatott 3-1-re legyőzte Tajvant, s mivel egy világbajnokságon ázsiai együttes ellen nyerni mindig bravúrszámba megy, ez a diadal is sokáig emlékezetes marad Téglás Péter csapatának.

Ezzel a győzelemmel a magyar csapat nagy lépést tett a továbbjutás felé, habár az utolsó fordulóban, csütörtökön a biztos továbblépés érdekében le kellene győzni Franciaországot. Szerdán a magyar lányokra Hongkong vár, ezen az összecsapáson a legutóbbi, dohai vb ezüstérmese az esélyes, de kedden éppen a franciák bizonyították be, hogy Hongkong is verhető.

Nők, Bajnoki (1.) Divízió, B-csoport, 3. forduló:
Magyarország - Tajvan 3-1
Póta Georgina - Ji Hua Huang 1:3 (8, -7, -10, -9)
Tóth Krisztina - Li Jüan Feng 3:0 (9, 9, 14)
Lovas Petra -Li Csen 3:1 (-7, 7, 8, 7)
Póta - Li Jüan Feng 3:0 (5, 9, 8)

Az előzetes várakozásoknak megfelelően férfi csapatunk 3-0-ra legyőzte Új-Zélandot a 2. Divízió második fordulójában. A Pázsy Ferenc, Jakab János, Zwickl Dániel alkotta hármas pillanatnyi esélyt sem adott a távoli ország versenyzőinek.

Jellemző a magyarok hatalmas fölényére, hogy a kilenc lejátszott játszma közül mindössze egy volt olyan, amelyben az új-zélandiak elérték a 10 pontot. A magyar férfi válogatott ezzel 2 győzelemmel, 100 százalékos teljesítménnyel várhatja a szerdai, igen nehéznek ígérkező folytatást, hiszen a világbajnokság harmadik napján előbb Szlovénia (10 óra) majd Portugália ellen (19 óra) kell asztalhoz állni az első osztályba jutást megcélzó gárdának.

Férfiak, 2. Divízió, F csoport, 1 forduló:
Magyarország - Új-Zéland 3-0
Pázsy Ferenc - Peter Craven 3:0 (8, 5, 13)
Jakab János - Bred Chen 3:0 (4, 8, 9)
Zwickl Dániel - Ah Soh 3:0 (5, 1, 8)

A magyar csapatok szerdai programja:
10 óra: Magyarország - Szlovénia (férfi Divízió 2., F csoport, 3. forduló)
16 óra: Magyarország - Hongkong (női Divízió 1., B csoport, 4. forduló)
19 óra: Magyarország - Portugália (férfi Divízió 2., F csoport, 4. forduló)