Vágólapra másolva!
Tavaly július 1-jén derült égből villámcsapásként hatott a Postás-Matávra, hogy az egyesületet működtető alapítvány a jövőben egyetlen fillért sem szándékozik az élsportra fordítani, csupán az utánpótlást és a tömegsportot támogatja. A Magyar Posta segítségének köszönhetően azonban az asztaliteniszezők és a kerékpárosok fölül elvonultak a viharfelhők.

A Postás női asztaliteniszezői csütörtökön - Rostás Gábor szakosztályvezető szavaival élve - "a klinikai halálból történt megmenekülés nyilvános demonstrációját" tartották a Szieszta étteremben, és sajtótájékoztatójukon természetesen szóba került a 2000-es fieszta, amikor megnyerték a második legrangosabb európai serleget, az ETTU-kupát. Aki persze a klinikai halálból tér vissza, egyelőre nem teheti újra ilyen magasra a mércét, a Postás és Rostás is beérné a 4 közé jutással, a hazai bajnokságban pedig a második hellyel, mert a Statisztikát józanul gondolkodva most is képtelenség lesz megelőzni.

Mindenesetre a Postás csapatnévsora is veretes, hiszen sikerült megtartani az egyik legjobb európai játékost, a vb-bronzérmes román Otilia Badescut, aki mellett a válogatott kerettag Kertai Rita lehet még a nyerő. A csapatba Németországból visszatért Káhn Szilvia, a BSE-től pedig leigazolták a fiatal, tehetséges Agárdi Rékát.

Arról, hogy a csapat idén mire lesz képes, némiképp már pénteken képet alkothatunk, a Postás ugyanis az évadban első meccsén a Klubcsapatok Szuper Ligájában 13 órakor fogadja a cseh Vlasimot.

Fábik Tibor

Korábban:

Jó magyar rajt a szuperligából