Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-25-re kikapott Norvégiától a tatabányai olimpiai selejtezőtorna második fordulójában. A lefújás után Chema Rodríguez szövetségi kapitány és Bánhidi Bence, a csapat klasszis beállósa is ugyanott kereste a vereség okait. A meccs emberének választott kapus, Bartucz László szerint azonban nincs ok és főleg idő keseregni, mert vasárnap élet-halál csata vár a csapatra.

"Ahogy tudtuk, Norvégia egy nagy erős csapat. Mindkét félidő elején volt egy időszak, amikor túl nagy előnyt adtunk nekik, egy ilyen csapat ellen futni az eredmény után pedig túl sok. 

Büszkék lehetünk magunkra, mert őrülten nagyot harcoltunk, küzdöttünk az utolsó pillanatig, hogy visszakapaszkodjunk a meccsbe.

 Most pihenésre van szükségünk, mert holnap vár ránk a legnehezebb meccs" - mondta Chema Rodriguez szövetségi kapitány a lefújás után az M4 Sportnak adott nyilatkozatában.

Norvégia, Magyarország, kézilabda, férfi, olimpiai, selejtező
Chema Rodríguez szerint a küzdéssel nem volt gond, de túl sok hibát követtek el a játékosok
Fotó: Origo - Polyák Attila  / Origo - Polyák Attila 

A norvégok remekül felkészültek a klasszis beállónk, Bánhidi Bence semlegesítésére, de Chema szerint nekünk is megvolt a saját tervünk.

"Jó tervvel álltunk neki a meccsnek, de kihagytunk néhány hetest és nagy helyzetet, és sok munkába került, hogy a folytatásban nekünk kellett futnunk az eredmény után. 

Mindent megpróbáltunk, változtattunk a védekezésünkön, felállást változtattunk, hogy gyorsabbak legyünk.

 Amikor közel kerültünk, akkor viszont mindig elkövettünk valami hibát, és ismét nőtt a különbség.

A válogatott klasszis beállója, Bánhidi Bence ezúttal két gólt lőtt, látszott, hogy a norvégok kulcsfontosságúnak tartották a semlegesítését, és nagyon felkészültek belőle.

Norvégia, Magyarország, kézilabda, férfi, olimpiai, selejtező, 2.adag
Ilyen védekezéssel kellett megküzdenie Bánhidi Bencének (fehér mezben)
Fotó: Origo - Polyák Attila  / Origo - Polyák Attila 

"Érezhető volt és a meccs közben én is éreztem, hogy folyamatosan két ember lohol rajtam. Átlövésből sem tudtuk megnyitni a falukat, nagyon agresszívak, kompaktak voltak, folyamatosan zárni tudták a falat. Az első és a második félidőt sem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna, és ezeken a kis nüanszokon ment el a meccs. Amikor a mínusz kettőért támadtunk, akkor elkövettünk egy technikai hibát, máskor a kapusuk védett. 

De mindent megtettünk, küzdöttünk, hajtottunk, csúsztunk-másztunk a pályán, ami viszont nagyon pozitív, ebbe kell kapaszkodnunk. Holnap itt lesz az esély, meg kell ragadnunk. Holnap semmi mást nem kell kivinnünk a pályára, csakis a szívünket, mert a szívünk juttathat ki minket Párizsba. Biztos vagyok benne, hogy mindenki meg is fogja ezt tenni

 - mondta az M4 Sportnak a szegedi óriás.

A meccs legjobbjának választott tatabányai kapus, Bartucz László kihasználta a hazai pályát, hiszen remekül szállt be a meccsbe, és végül 12 védéssel zárta a találkozót. Azonban nem tudott ő sem boldogan nyilatkozni.

BARTUCZ László
Bartucz László védései sokáig tartották életben a reményt
Fotó: Bodnár Boglárka / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap/Tatabánya, 2024. március 16. Bartucz László a férfi kézilabda olimpiai selejtezõtorna Norvégia - Magyarország mérkõzésén a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 16-án. MTI/Bodnár Boglárka

"Elcserélném a meccs embere díjat a győzelemre, ez nem is kérdés. Azt látni kell, hogy ez a norvég csapat tele van világklasszis játékosokkal, tőlük azért még hazai pályán sem szégyen kikapni. Az első 20 percben az egy-egyekkel megvertek bennünket, a falunk sem zárt jól, és mi, kapusok sem tudtunk igazán segíteni. A folytatásban szerintem már összeálltunk, és szívünket-lelkünket kitettük a pályára. 

Akármennyit védtem, a lényeg, hogy öt védés még hiányzott ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni a meccset… De nem vagyok elkeseredve, mert nincs rá időm, hiszen holnap az életünkért fogunk játszani, azért, hogy kijussunk az olimpiára. Már most azon jár az agyam, hogy szét kell szednünk a portugálokat

 - jelentette ki határozottan. 

Kapcsolódó cikkek: