15 góllal nyert a címvédő Szeged a kézi NB I-ben

A címvédő MOL-Pick Szeged magabiztos győzelmet aratott Budakalászon
Vágólapra másolva!
A címvédő Pick Szeged 38-23-ra nyert a Budakalász otthonában a férfi kézilabda NB I szombati mérkőzésén.

A szegedi klub honlapjának beszámolója szerint Bodó Richárd kisebb betegség, míg Borut Mackovsek sérülés miatt hagyta ki a meccset. A keretbe került két tehetséges fiatal, Hegedűs Patrik és Ludmán Marcell, mindketten életük első felnőtt NB I-es találkozójukat játszották szegedi színekben.

Az első félidő kilencedik percében már 8-3 volt a Szeged javára. A helyzet nem változott, a bajnokcsapat továbbra is remek ritmusban játszott, így fokozatosan növelte az előnyét, így a 21. percre meglett a tízgólos különbség, a félidőre pedig 21-11-es szegedi vezetéssel mehettek a csapatok.

A címvédő MOL-Pick Szeged magabiztos győzelmet aratott Budakalászon Forrás: pickhandball.hu

A második félidőre a magyar válogatott Mikler Rolandot Mirko Alilovic váltotta a kapuban. A fordulás után Rosta Miklós tarthatatlan volt, a válogatott játékos sorozatban háromszor is betalált. A kapuban Alilovic több bravúrt bemutatott, így a hajrára jöhettek a fiatalok. Az 55. percben jött a két akadémista is bemutatkozott, Hegedűs első lövése utat is talált a kapuba, így góllal mutatkozott be a MOL Pick-Szeged csapatában, amely végül 15 gólos, 38-23-as sikert aratott Budakalászon.

Férfi NB I:
Budakalász-Pick Szeged 23-38 (11-21)