Egy játékos lett koronavírusos a szegedi kézilabda-csapatnál

Szeged – PSG, kézilabda, Bajnokok Ligája, 2020.02.16.
Mégis nézők előtt rendezi meg következő hazai bajnoki mérkőzését a MOL-Pick Szeged
Vágólapra másolva!
A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata egyelőre nem hozza nyilvánosságra annak a játékosának a nevét, aki elkapta a koronavírust, miközben van más olyan játékosa is, akinél hasonlóak a tünetek. Az EHF úgy döntöttl, hogy a csütörtöki Szeged-PSG Bajnokok Ligája mérkőzés elmarad. Ennél azonban sokkal fontosabb kérdéseket is feszegetett dr. Szűcs Ernő Péter, a szegediek elnöke, aki a Kézivezérlés című műsornak nyilatkozott.

FRISSÍTÉS: Az EHF kedden délelőtt úgy döntött, hogy a csütörtökre tervezett Szeged-PSG Bajnokok Ligája mérkőzés elmarad, azt egy későbbi időpontban kell lejátszani.

A sportvezető elmondta, hogy nem véletlenül tartják titokban, hogy ki a fertőzött játékos, bár nincs kétsége afelől, hogy a név hamarosan ki fog derülni.

Az elnök szerint ma Magyarországon valamilyen különös oknál fogva azonnal skarlát betű kerül annak az embernek a homlokára, aki elkapja a betegséget.

Ezért nem szeretnék elmondani a nevet. Az elöljáró ugyanakkor hozzátette, hogy vannak más játékosok is, akik hasonló tüneteket produkálnak. A csapat most teljes karanténban várja a fejleményeket.

Az szinte biztos, hogy a fertőzés szeptember 11-én, pénteken ütötte fel a fejét, amikor a Szeged a Veszprémi KKFT ellen hazai pályán játszott meccset. Az első teszet hétfőn végezték el, ekkor derült ki a baj, a második tesztre ezen a héten csütörtökön kerül sor.

Azon a napon, amikor amúgy a Szegednek a francia PSG ellen kellene meccset játszania a Bajnokok Ligájában.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mi lesz ezzel a mérkőzéssel, amelynek a törlése még nem történt meg. Jelen pillanatban az EHF térfelén pattog a labda. Szegeden senki sem örülne annak, hogy edzés nélkül, esetleg ifijátékosokkal kellene kiállni a világhírű franciákkal szemben.

mondta a szegedi sportvezető. "Volt olyan idegenbeli mérkőzésünk, amelynek a szünetében már nem volt meg az a kézfertőtlenítő, amit a meccs elején még használhattunk." (Az elnök nem nevezte meg a helyszínt, de azt lehet tudni, hogy a Szeged eddig Csurgón és Orosházán játszott idegenbeli meccset - a szerk.) "Úgy vélem, hogy a kockázatokat minimálisra kellene csökkenteni és az emberek egészségét kellene szem előtt tartani.

A férfi kézilabda NB I mezőnyében nem csak a Szegedet, hanem az Eger és a Komló csapatát is elérte már a koronavírus. Hétfőn pedig az is kiderült, hogy a női NB I-ben szereplő Kisvárda együttesére is lecsapott a kór.

A teljes beszélgetést itt tudja megnézni.