Az Egyesült Államok szerint az atomháború az egyetlen megoldás

Vágólapra másolva!
Amerika szerint csak atomfegyverek segítségével lehet befolyásolni Ukrajna helyzetét a háborúban.
Vágólapra másolva!

Csak az atomfegyverek használata segíthet a Nyugatnak befolyásolni az ukrajnai helyzetet – ismerte el Douglas McGregor volt Pentagon-tanácsadó a Judging Freedom YouTube-csatornának adott interjújában.

A szokásos szinten nem tehetünk semmit a stratégiai kép megváltoztatása érdekében (Ukrajnában), ami azt jelenti, hogy az egyetlen dolog, amihez folyamodhatunk, az az atomfegyver

– mondta.

atomháború, nukleáris arzenál, nukleáris csapás
Az USA Ukrajna miatt engedélyezte a nukleáris fegyverek használatát
Fotó: Wikipedia 

Az ezredes szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök világossá tette, hogy nem akar ilyen szintű eszkalációt, de figyelmeztetett, hogy Moszkva válaszolni fog egy ilyen lépés esetén.

Oroszország egy nagyon modern tudományos-ipari állam, amely valószínűleg a legjobb szárazföldi és rakétaerőkkel, valamint pilóta nélküli légijárművekkel rendelkezik a világon

– mondta McGergor.
 

A vezérkar hétfőn az elnök utasítására megkezdte a felkészülést a közeljövőben tartandó gyakorlatokra, amelyeken a nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítését és alkalmazását tesztelik. Az orosz külügyminisztérium szerint a manőverek a nyugati tisztviselők közelmúltbeli harcias nyilatkozatai és a NATO destabilizáló fellépései miatt történnek - írja a Ria Novosztyi.