Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

Magyar Péter - Gyurcsány Ferenc, Magyar Péter, MagyarPéter, Gyurcsány Ferenc, GyurcsányFerenc, montázs
Fotó: MTI/Lakatos Péter, Hegedüs Róbert
Vágólapra másolva!
Azok a külföldi érdekcsoportok, akiknek Magyarországon az a céljuk, hogy megbukjon a háborúellenes kormány, azoknak minden pénzt megér, hogy valakit felépítsenek. Ez a személy most Magyar Péter, két éve Márki-Zay Péter volt – fogalmazott az Index és az ATV podcast műsorában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A Magyar Nemzet szerint kitért arra is, hogy itthon a nyugati háborúpárti politikát erősíti a külföldről pénzelt baloldal. A Lánchíd felújítását körüllengő korrupciógyanús botrányra vonatkozóan feltette a kérdést: ha minden rendben van, akkor miért hallgat a teljes baloldali sajtó?
Vágólapra másolva!

Nekünk nem azt kell figyelnünk, hogy Magyar Péter mit mond, hanem azt, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk. Be akarnak jönni valakik a magyar belpolitikába, jelölteken keresztül. Láttunk már ilyet, ez egy forgatókönyv, aminek ismerjük a menetrendjét 

– fogalmazott Kocsis Máté a Konkrétan Rónai Egonnal című csütörtök esti podcastban. Az Index és az ATV közös műsorában a Fidesz frakcióvezetője Varga Judit, volt igazságügyi miniszter exférjének politikai szerepvállalásáról úgy vélekedett, hogy 

akiknek Magyarországon az a céljuk, hogy megbukjon a háborúellenes kormány, azoknak minden pénzt megér, hogy valakit felépítsenek. 

Két éve Márki-Zay Péter volt ebben a szerepben, amit most Magyar Péterre szabtak 

– fűzte hozzá.

Bajnai és a ciprusi offshore cég a háttérben

A Magyar Nemzet szemléje szerint Kocsis Máté szerint a jellemzően külföldi finanszírozók mindig kiszemel valakit, akiről azt gondolja, hogy jó eséllyel elhitethető, hogy jobboldalról jön. "Van ez a mítosz a kiábrándult fideszes szavazókról, akiknek a besöprésével és a baloldal hozzátételével talán többséget lehet csinálni. Ebből a képletből 2022-ben egy soha nem látott bukta lett" – emlékeztetett a politikus.

Felhívta a figyelmet, hogy két évvel ezelőtt és most is ugyanazok, Bajnai Gordon, valamint a külföldi finanszírozott hálózat tűnt fel. Ezután sorolta az erre utaló bizonyítékokat: 2023 nyarán Magyar Péter már megalapított egy egyesületet, „és az hogy-hogy nem, olyan székhelyre jegyeztette be magát, amely Bajnai Gordonhoz köthető ciprusi offshore cég tulajdonában van.” 

 

Erre azért, valljuk be, egy olyan országban, ahol van körülbelül 6 millió lakóingatlan, vajmi kicsi a matematikai esély

 – érzékeltette Kocsis Máté az egyértelmű összefüggéseket. Kitért arra is, hogy szintén a sajtóból lehet tudni, hogy a bécsi székhelyű DatAdat – ma már Estratosnak (Estratos Digital GmbH– a szerk.) hívják, átnevezték Ficsor Ádámék – adta a pártjának az adatkezelési nyilatkozatát.

MagyarPéter
Magyar Péter
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis szerint Magyar egy áruló

A Magyar Péter személyére és a vele való kapcsolatra vonatkozó kérdésekre a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, egyértelmű, hogy árulóról van szó, akivel soha nem volt jó viszonyban. 

Az ország számára teljesen lényegtelen, hogy két egykori egyetemi évfolyamtárs, aki sose bírta egymást, mit mond a másikról, de a dolgok mögé nézve mégiscsak arról van szó, hogy ő provokálni akart, hogy fennmaradjon a napi téma. Ehhez durvákat kell mondania, de azt is tudom – miután nem 2 hónapja vagyok a politikában, megtanultam –, hogy van jövő hét is, jövő hónap is, meg jövő év is 

– fejtette ki Kocsis Máté. Az ominózus pezsgőzésekre vonatkozó kérdésre úgy fogalmazott: 

Hadd ne kelljen ezen a színvonalon elhangzó, valótlan, kizárólag lejárató szándékkal elhangzó mondatokra reagálnom. Nem Magyar Pétertől fogok ijedtemben a szekrény tetejére ugrani. A politikában ez bulvár, mindenkiről már mindenféle szemétséget elmondtak. Ezt én ebbe sorolom 

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus. 

Mindenáron meg kell védeni a gyerekeket

Kocsis Máté emlékeztetett arra is, olyan emberről van szó, aki éveken át bántalmazta a feleségét, hangfelvételt készített a családjáról a konyhában, majd azt nyilvánosságra hozta. A gyermekvédelemről is világos, határozott véleményt mondott Kocsis Máté:

ha egy pedofil életre szóló sebet ejt egy gyermeken lelkileg, akkor az államnak is életre szóló bélyeget kell ragasztani a pedofilra.

Az új törvényjavaslat szerint a pedofiloknak nincs elévülés, nincs feltételes szabadlábra helyezés, nincs erkölcsi bizonyítvány – hangsúlyozta.

A baloldal azt hiszi, elég, ha homokba dugják a fejüket

A Lánchíd felújítását körüllengő városházi botrányról feltette a kérdést: 

ha ott minden rendben van, akkor miért hallgatnak? Másfél milliárd forintot vettek fel készpénzben. Közpénzből készpénz lett. Úgy tesz a teljes balliberális sajtó, mintha ez az ügy nem létezne. 

Kocsis azt is felháborítónak tartja, hogy miközben eltűnik másfél milliárd forint, a főpolgármester közli, hogy csődben van a város. "Az hogy van, hogy dől be a pénz, eredetileg is örököltek egy csomót, még lopni is volt?" – fogalmazott a politikus.

Csak a béke

Az orosz-ukrán háborúról azt mondta: nem mi döntöttük el, hogy a háború a fő téma, hanem a nyugati politika. 

Mi egy ellentétes álláspontot képviselünk a nyugati mainstremhez képest, tehát azt mondjuk, hogy nem a háborús pszichózis a jó irány, hanem az, ha békét követelünk, tárgyalásokat és tűzszünetet. Itthon is ez az ütközőzóna, és azt látjuk, hogy a háborúpárti politikusok, akiket külföldről pénzelnek, azok ezt a nyugat értelmezést erősítik

 – jelentette ki.