Diplomata szaktekintély a nemzetbiztonsági főtanácsadó új munkatársa

Vágólapra másolva!
Egy igazi diplomata „nagyágyú” segíti a jövőben Biró Marcell nemzetbiztonsági főtanácsadó munkáját. Bunford Zsolt személye jól cseng a biztonságpolitikai szakmában, a szakember az elmúlt időszakban Szijjártó Péter politikai igazgatójaként tevékenykedett.
Vágólapra másolva!

Igen erős stábbal dolgozik a jövőben a Miniszterelnök Nemzetbiztonsági Főtanácsadója. Korábban a sajtóban megjelentek szerint Porkoláb Imre honvéd dandártábornok, Kovács Zoltán András nemzetbiztonsági dandártábornok, Hatala Anna nemzetbiztonsági dandártábornok is Biró Marcell munkáját segítik majd. Ehhez az illusztris szakmai csapathoz csatlakozik Bunford Zsolt diplomata is.

Bunford 2003-tól 2009-ig a bécsi ENSZ Képviseleten dolgozott beosztott diplomataként, majd az Információs Hivatalnál (IH) tevékenykedett különböző vezetői pozíciókban, 2020-tól főigazgatója is volt annak, az elmúlt két évben pedig biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkárként segítette Szijjártó Péter miniszter munkáját.

A szakmai munkáját jól ismerő források szerint Bunford széles látókörű, nagy szakmai tudással rendelkező diplomata, aki a kritikus helyzetekben is megfontolt „megoldó ember” hírében áll. Feladata a jövőben is a geopolitikai helyzetek megfelelő kódolása és a nemzetközi projektek előkészítése lehet.