Vágólapra másolva!
Nem túl szigorú, de azért jelzésértékű üzenetet kapott a Haas csapat vezetőitől Kevin Magnussen, akinek a helyét Oliver Bearman foglalhatja el a csapat egyik autójában a hétvégi Emlia Romagna Nagydíj első szabadedzésén.

Kevin Magnussen nem a pályafutása legjobb időszakát futja, ezt alighanem ő maga sem vonná kétségbe. A Stake F1, azaz a Haas csapat dán pilótája sorra követi el kisebb-nagyobb hibákat, hol edzésen, hol versenyen csinál valamit, ami miatt megbüntetik a versenybírók. Jelenleg mindössze két pontra van attól, hogy bevonják a versenyzői engedélyt, ami elképesztő blama lenne rá és a csapatra nézve is. 

Kevin Magnussen,
Kevin Magnussennek a vártnál több szabadideje lesz Imolában
Fotó: AFP

A büntetőpontos rendszert, amit egyébként a közelmúltban több pilóta is élesen kritizált, a lényege röviden annyi, hogy egy 12 hónapos időszakban, ha valakinek összegyűlik 12 pontja, akkor az FIA bevonhatja a versenyzői licencét. 

Az idény hetedik versenyhétvégéje előtt Kevin Magnussen áll a legcudarabbul, a Haas dán pilótájának ugyanis 10 pontja van, azaz nagyon közel áll egy komolyabb büntetéshez.

Az amerikai csapat talán ezért is üzent neki finoman: az imolai versenyhétvége első szabadedzésén Nico Hülkenberg mellett a csapat másik autóját a fiatal F1-es csodagyerek, Oliver Bearman fogja vezetni. A 19 éves Forma-3-as bajnok brit az F1-es utánpótlás egyik legmagasabban jegyzett tehetsége az olasz Kimi Antonelli mellett.

A Haas nem csinált belőle titkot, hogy az idei sorozatban Bearman hat versenyhétvégén kap tesztelési lehetőséget a szabadedzéseken, ahogy azt is tudni lehetett, hogy az első ilyen alkalom Imolában lesz. Csak az nem volt mindeddig nyilvános, hogy kinek az autójába ülhet be a brit tinédzser.

Oliver Bearman
Oliver Bearman, a jövő egyik nagy F1-es ígérete
Fotó: AFP

 Most kiderült, hogy Magnussen kap pihenőt, akinek talán így jelezték, hogy annak ellenére sem betonbiztos a helye a Haasnál, hogy csapattársa, Nico Hülkenberg már bejelentette, hogy a következő idénytől az F1-be 2026-ban bekapcsolódó Audi projekt mellé szegődik, ahol ő lesz a német gyári csapat egyik pilótája.

Bearman tehetségét viszont senki nem kérdőjelezi meg: az idény elején Szaúd-Arábiában 

ő helyettesítette a Ferrari sérült spanyol versenyzőjét, Carlos Sainzot, és általános meglepetésre a pontszerző hetedik helyen ért célba.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

Kapcsolódó cikkek: