Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, ki követi majd Lewis Hamiltont a Mercedesnél, annak ellenére, hogy mióta év elején a brit bejelentette, hogy jövőre a Ferrarival versenyez majd, mindenki a lehetséges utódokat találgatja.

Amióta kiderült, hogy Lewis Hamilton távozik, folyamatosan dobálják be a neveket a kalapba, de Toto Wolff még nem húzott elő senkit a cilinderből, legalábbis nem árulta el, ki lesz George Russell csapattársa 2025-ben a Mercedesnél. Jelöltek vannak bőven, hallottuk már Max Verstappen, Carlos Sainz, valamint saját nevelésű tehetség, a mindössze 17 éves Andrea Kimi Antonelli nevét is.

Hamilton már korábban is beszélt az utódlásáról, akkor Sebastian Vettel nevét dobta be, de Imolában már egészen másképp beszélt.

Forma-1, Kínai Nagydíj 2024, Mercedes, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton a fiatalságra szavazna
Fotó: Andres Martinez Casares / POOL / AFP

 „Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mik Toto tervei, de ami engem illet, én a fiatalt választanám. Ha az én döntésem lenne, az én hatásköröm, én Kimit alkalmaznám” - idézte a britet az M4 Sport
Az olasznak egyelőre szuperlicence sincs a kora miatt, ám augusztusban ez változni fog. Az F1-es tapasztalat hiánya mindazonáltal komoly ok a fenntartásokra.

Vannak, akik úgy vélik, mivel Wolffnak kevés esélye van Verstappen 2025-ös megszerzésére, egy amolyan átmeneti megoldást kellene választania – amit jelenthetne egy egy évre szóló szerződés Sainzcal, hogy aztán kiértékelhessék a 2026-os lehetőségeiket.

Hamilton szerint a Mercedes a spanyollal sem járna rosszul. „Carlos egy nagyszerű versenyző, és bárhová is megy, szerintem minden csapat jól járna vele” – tette hozzá Hamilton.

Nico Rosberg, aki korábban hét évet töltött a Mercedesnél, szintén kifejtette véleményét a csapat pilótakérdése kapcsán. A német szerint túl korai lenne még szerephez jutnia Antonellinek az Ezüstnyilaknál.

Antonelli határozottan a jövő szupersztárja, de sajnos az időzítés szempontjából még túl korai lenne számára. Különösen korai szakaszban járunk most ahhoz, hogy Toto döntést hozzon róla. Várnia kell a szezon későbbi szakaszáig, hogy lássuk, hogyan teljesít Antonelli az F2-ben, mert nagyon erős szezonra lenne szüksége ahhoz, hogy egyenesen a Mercedeshez kerüljön. Egyébként annak is lenne értelme, ha egy kis időt a Williamsnél, vagy hasonló csapatnál töltene el

 – jelentette ki a 2016-os világbajnok.

 

 

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30