Vágólapra másolva!
Az F1-es Miami Nagydíjon Lando Norris történelmi győzelmet könyvelhetett el, a brit pilóta először nyert Forma-1-es futamot pályafutása során. A McLaren versenyzője szerint jövőre ő és a csapata is még sikeresebbek lesznek, mert a világbajnoki címért fognak küzdeni.

Lando Norris történelmi győzelmével zárult az F1-es Miami Nagydíj, a brit pilóta végig nagyszerűen versenyzett, és a biztonsági autós fázis során történtekből is előnyt tudott kovácsolni magának. A 24 éves sztár élete legnagyobb sikere után még felszabadultabbá és magabiztosabbá vált, legutóbb azt nyilatkozta, hogy 2025-ben már a világbajnoki címért fog küzdeni a McLarennel.

Ez 100%. De ezt úgy mondom, hogy reálisan nézem a tényeket. Szeretném hinni, hogy két nagyszerű versenyzőnk van,

ahogy Zak Brown, (a McLaren vezérigazgatója - a szerk.) általában mondja. Egy csodálatos csapat áll mögöttünk, és közelebb vagyunk egymáshoz, mint valaha" - mondta Norris.

Lando Norris , F1
Lando Norris élete első F1-es futamgyőzelmét aratta Miamiban, de nem éri be ennyivel
Fotó: AFP (Photo by Giorgio Viera / AFP)

"Bármennyire is azt mondtam az év elején, hogy futamokat nyerhetünk, szeretnék hinni benne, és magabiztosnak kell lennem, hogy azt mondhassam, jövőre többet is elérhetünk. De még rengeteg munka vár ránk, és keményen dolgozunk, hogy ezt megpróbáljuk elérni" - idézte a motorsport.com a brit pilótát, aki már egy jó ideje a csapat vezéreként tekint magára a McLarennél.

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő héten az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 103 pontos Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén ferraris Charles Leclerc áll 98 ponttal, míg a negyedik és ötödik helyen 83-83 ponttal a friss futamgyőztes Lando Norris és Carlos Sainz vannak. Russell a hetedik, Hamilton a kilencedik pozícióban áll.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet!