Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok Max Verstappen úgy véli, a Kínai Nagydíj formátuma komoly kihívást jelent majd a Red Bullnak a Forma-1-es hétvégén.

Miután a holland pilóta a Japán Nagydíjon magabiztos győzelmet aratott, vezeti a pontversenyt csapattársa, a mexikói Sergio Pérez előtt. A száguldó cirkusz 2019 után tér vissza a sanghaji versenypályára, a Kínai Nagydíj pedig rendkívül izgalmasnak ígérkezik, ugyanis ez lesz a szezon első sprinthétvégéje is. 

Most először alkalmazzák majd az új formátumot, melyben a sprintkvalifikációra péntek délután kerül sor, ráadásul az egyetlen szabadedzés után. A sprintfutamra aztán szombat délelőtt kerül sor, délután pedig jön a főverseny előtti időmérő edzés. 

Már nagyon várjuk Kínát, hiszen nagy kihívás vár ránk, különösen, hogy ez egy sprinthétvége lesz. Mivel 2019 óta nem versenyeztünk ezen a pályán, és mivel csak egy edzésünk lesz, minden arról fog szólni, hogy a lehető legjobban beállítsuk az autót, és hogy a lehető legjobban gazdálkodjunk a gumikkal

– idézi a racingnews365.com a holland vb-címvédőt, aki hangsúlyozta, hogy ez a plusz elem több izgalmat teremt majd a rajongók számára.

F1 Japanese Grand Prix at Suzuka Circuit
A Kínai Nagydíjon is Verstappen lesz az egyik legnagyobb esélyes
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

„Nagyszerű a versenypálya Kínában, egyedi vonalvezetéssel rendelkezik, 

a trükkösebb kanyarok és a hosszú egyenesek sok lehetőséget kínálnak az előzésre. Mindig is szerettem ezen a pályán vezetni, így kíváncsian várjuk, mit hoz a hétvége

 – tette hozzá a holland Max Verstappen, aki történelmet írhat a hétvégén, ugyanis megszerezheti a Red Bull 100. pole-pozícióját. 

A Red Bull a Ferrari, a McLaren, a Mercedes, a Williams és a Lotus mögött a hatodik csapat lehet, amelyik elérheti a 100-as számot.

Ha Verstappennek összejön ez a bravúr, akkor a finn Mika Hakkinen 1999 óta ő lesz az első pilóta, aki a szezon első öt futamán öt pole-pozíciót tudott szerezni. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.