Vágólapra másolva!
Izgatottan várja első hazai versenyét a Stake F1-es pilótája, Csou Kuan-jü, aki elárulta, hogy a gyenge szezonkezdet ellenére pontszerzés a célja a hétvégi Kínai Nagydíjon.

A Stake F1 az idei szezonban még nem szerzett pontot, ám az elvégzett fejlesztéseknek köszönhetően a Japán nagydíjon már sikerült jelentősen csökkenteni az átlagos időveszteséget a boxkiállások során, ami után Csou Kuan-jü bizakodó amiatt, hogy hamarosan megszerezheti a csapat idei első pontjait.

Csou Kuan-jü
Nagy érdeklődésre számít a kínai F1-es pilóta az első hazai futama előtt
Fotó: AFP 

A Sauber kínai versenyzője nemcsak a javulás miatt pozitív a közelgő futam előtt, hanem azért is, mert a 2022-es debütálása óta vár arra a pillanatra, hogy végre pályára gurulhasson azon a pályán, ahol gyermekként a lelátóról figyelte a kedvenceit. Mint ismert, az előző években a koronavírus-világjárvány miatt nem rendezték meg a futamot. 

"Nem is lehetnék izgatottabb, hogy végre hazai pályán versenyezhetek Sanghajban. 

Sokat jelent számomra, hogy én lehetek az első kínai pilóta, aki Kínában Forma-1-es futamon versenyez – ez óriási örömmel és büszkeséggel tölt el. Számomra ez nem csak egy verseny: négy év kihagyás után végre visszatér a Kínai Nagydíj, és egy kínai pilótával a rajtrácson íródhat történelem. Remélem jó versenyem lesz, már alig várom

 – fogalmazott Csou a Formula-1 hivatalos honlapján.

A racingnews365 beszámolója szerint nemcsak Csou, hanem a kínai szurkolók is nagy érdeklődéssel várják a hétvégi futamot, ezért a 24 éves pilóta abban reménykedik, hogy a jelenlétük segíteni fogja őt.

"Jó lehetőség ez arra, hogy inspiráljunk és utat mutassunk a jövő nemzedékének, akik érdeklődnek a sport iránt. A jegyeladásokból már láttam azt a szenvedélyt, ami ránk fog várni, hiszen néhány órán belül teljesen elfogytak a jegyek – a hazámban nagyon szeretik a versenyzést, és évek óta vártak már erre a pillanatra.

F1 Grand Prix Japan 2024
Két F1-es szezonnal a háta mögött tehát Csou hazai pályán is debütálhat
Fotó: Anadolu via AFP

A hazai esemény ellenére Csou leszögezte, hogy csak is a pályán nyújtott teljesítményére koncentrál.

"Továbbra is csak a saját teljesítményemre fókuszálok. Amint kiérek a pályára, úgy fogom kezelni ezt a hétvégét, mint bármelyik másikat, és keményen fogok dolgozni, hogy a legtöbbet kihozzam az autóból. A legfontosabb azonban az, hogy már nagyon várom, hogy végre legyen egy jó versenyem, és újra pontot szerezhessek" – mondta a kínai pilóta.

Mivel a Sauber mellett az Alpine és a Williams is pont nélkül áll a konstruktőri tabellán, így egy eseteges pontszerzéssel nagyot léphetne előre a csapat.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.