Vágólapra másolva!
A száguldó cirkusz világbajnoka, Kimi Räikkönen egyszer azt mondta, hogy „utálja a Forma–1-et - erről Ferrari és Williams egykori csapatmenedzsere, Peter Windsor mesélt. Mindezt egy bizarr találkozás során mondta el neki, amely tökéletesen illett a Jégemberhez.

Räikkönen igazi közönségkedvenc versenyzővé vált az F1-es pályafutása során, de nemcsak azért, mert nagyszerű képességekkel rendelkezett a volánnál, hanem azért is, mert 

egyedi személyisége volt, és gyakran egy az egyben megmondta, mit gondol egy adott helyzetről vagy személyről.

 

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen utálja a Forma 1-et
Fotó:  Mauro Pimentel / AFP

Számos briliáns történetet hallhattunk már Räikkönenről az évek során, akiről szintén köztudott volt, hogy szeretett bulizni, ha éppen úgy hozta az élet, és ilyenkor teljesen másik arcát adta, mint a versenypályán vagy a média előtt - írja a Motorsport.

Kimi Räikkönen részegen árulta el, hogy utálja az F1-et

Ennek kapcsán Peter Windsor is a saját Youtube-csatornáján beszélt arról, mi történt David Coulthard egyik születésnapi partiján.

„Emlékszem, hogy elmentem egy éjszakai klubba, éppen DC születésnapját ünnepeltük a Brazil Nagydíj után, és elég későre járt már. A táncparkett felett volt egy balkon, én pedig felmentem oda, hogy körbenézzek, lássam, kik vannak ott és mi történik. Kimi is odafent volt. A könyökével a balkon korlátját támasztotta, miközben maga elé bámult. Én 

odamentem mellé, majd mindketten csöndesen néztünk ki a fejünkből, amikor Kimi hirtelen odafordult hozzám, és azt mondta: »Utálom a Forma–1-et.« Majd fogta magát és elsétált.”

Hogy valóban igaz volt-e, amit a finn mondott, vagy csak az ital beszélt már belőle, azt vélhetően sosem fogjuk megtudni. Az biztos, hogy 2007 világbajnoka elsősorban versenyezni szeretett, bárhová is ment, az egyéb kötelezettségek viszont hidegen hagyták.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.