Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg, a Haas Forma-1-es csapatának német pilótája jövőre a Saubernél, majd annak átalakulása után a gyári Audi istállónál folytatja pályafutását.

A 36 éves versenyző több évre szóló szerződtetését a svájci székhelyű Sauber jelentette be pénteken. Az istálló 2026-tól az Audi gyári csapataként szerepel majd a Forma-1-es világbajnoki sorozatban.

"A sebessége, a tapasztalata, valamint a csapat iránti elhivatottsága okán Nico fontos szerepet fog játszani a csapatunk fejlődésében" - dicsérte Hülkenberget az Audi F1-es programját irányító Andreas Seidl.

A sportvezető és a versenyző egyébként valóban jól ismeri egymást, hiszen utóbbi tagja volt annak a Le Mans-i 24 órás versenyen győztes Porsche-csapatnak, amit előbbi irányított.

"Különleges lehetőség, hogy az Audi versenyzője lehetek. Egyedülálló esélyt kínál, amikor egy német gyártó ilyen komoly tervekkel száll be a Forma-1-be. Egy Németországban készülő motorral ellátott gyári csapatot, egyben egy komplett márkát képviselni, ez hatalmas büszkeséggel tölt el" - lelkendezett Hülkenberg.

Akinek tapasztaltságához valóban nem fér kétség, még, ha a Forma-1-ben elért eredményei nem is emelik ki az átlagos versenyzők masszájából. 

A 2010-es Bahreini Nagydíj óta összesen 208 alkalommal állt rajthoz, viszont nem csak futamot nem nyert még, hanem dobogón sem állt egyszer sem.

 F1-es karrierje során egyszer indulhatott az első rajtkockából, kétszer lett övé a verseny leggyorsabb köre, és összesen 534 pontot gereblyézett össze magának.

Sajtóhírek szerint a Haas a Ferrari által támogatott brit Oliver Bearmant szemelte ki Hülkenberg pótlására.

Az igazából nem jelent különösebb meglepetést, hogy elsőként egy hazai, azaz német versenyzőt válaszott az Audi csapat. A másik versenyzői ülés azonban továbbra is gazdájára vár. 

Erre a legesélyesebb jelölt a Lewis Hamilton érkezésével a Ferraritól kiebrudalt Carlos Sainz Jr.,

 akinek az esélyeit nagyban növeli, hogy édesapja a kétszeres ralivilágbajnok, idősebb Carlos Sainz évek óta évek óta az Audi Motorsport különféle csapataiban nyomja gázt, idén januárban például például megnyerte a Dakar ralit, ami a márka első sikere a világ legkeményebb tereprali versenyén.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek: