Sorozatszínésznek adta ki magát egy csaló az interneten

Vágólapra másolva!
A 72 éves Mary Rylandet az egyik közösségi oldalon kereste meg egy csaló, az Outlander sztárjának kiadva magát. Rávette az asszonyt, hogy kriptovalutába fektessen be. A brit asszony kétszer 5000 fontot - alkalmanként 2,2 millió forintot - utalt át a csaló által megadott számlára.
Vágólapra másolva!

Az asszony azért kezdte el használni az egyik közösségi oldalt, hogy beszélgetni tudjon másokkal, mivel a férje lerokkant és emiatt keveset beszélt.

Itt gyakran írt posztokat és kommenteket az egyik Outlander rajongói oldalon. Az asszony szerint a csaló itt szemelhette ki magának.

Nem sokkal később a csaló a sorozat egyik sztárjának, Sam Heughannak adva ki magát ráírt az asszonyra.

Eleinte Mary kételkedett, de a csaló egy hamisított útlevélről küldött neki fotót, amivel meggyőzte az asszonyt.

A beszélgetéseik közben a csaló megtudta, hogy asszony befektetési lehetőséget keres, ezért azt ajánlotta neki, hogy vásároljon kriptovalutát. A nő a megadott számlaszámra előbb átutalt 5000 fontot. Napokkal később a csaló azt mondta neki, hogy nőtt a befektetése, és küldjön még 5000 fontot. Az asszony ezt meg is tette.

Mary végül akkor tudta meg, hogy átverték, amikor másik, hasonlóan átvert asszonyról olvasott. A pénzét egyelőre nem sikerült visszaszereznie

– írja a Mirror.

Az Origo megírta, hogy korábban egy netes csaló nagyon gyorsan szerzett meg több millió forintot, egy gelénesi csaló pedig több száz embert vert át. Egy budapesti csaló álláshirdetésekkel vert át embereket.