Madeleine McCann tragédiája: szomorú évfordulóhoz érkezett a világ leghíresebb gyerekeltűnési ügye

Vágólapra másolva!
Május 3-án volt 17 éve annak, hogy a brit kislány, Madeleine McCann eltűnt. Azóta sem tudnak róla semmit, miközben a rendőrök hosszú évek óta állítják, hogy a gyereket meggyilkolták. Az eltűnés évfordulóján megemlékezést tartottak, ahová azonban a szülők nem mentek el. Minden bizonnyal azért, mert azon részt vett egy lengyel nő, aki jó ideje állítja, hogy ő az eltűnt Madeleine. Teszi ezt mindezt annak ellenére, hogy ezt egy sor bizonyíték cáfolta meg.
Vágólapra másolva!

A megemlékezést, egy helyi tempolmban tartották, és rengetegen vettek részt rajta. A kislány szülei azonban nem voltak ott. A család elmondása szerint, ők távol, egy titkos helyen voltak, mindentől, és mindenkitől elvonulva.

Óriási szükségük volt most arra, hogy kizárják a külvilágot

- mondta egy közeli rokon.

 

Egy üzenetet azonban Robert Gladstone plébános felolvasott, amit ők írtak.

Jó estét, sajnáljuk, hogy nem lehetünk veletek ma este, de köszönjük, hogy összejöttetek, és meg akartátok osztani reményüket Madeleine és más eltűnt gyerekek iránt

kezdődik a levél, majd így folytatódik:

„17 éve, hogy Madeleine-t elvették tőlünk. Még ezt a számot is nehéz kimondani anélkül, hogy ne rázzuk meg a fejünket hitetlenkedve”.

A közösségi médiában korábban közzétett szavakat visszhangozva hozzátették: 

Bár sok szempontból szerencsések vagyunk, és viszonylag normális és élvezetes életet tudunk élni, a bizonytalanság még mindig nagyon nyugtalanító. És a hiány még mindig fáj

A megemlékezésen ott volt Julia Wendell is, aki egy ideje állítja, hogy ő Maddiele. Egy barátja társaságában figyelmesen hallgatta az üzenetet, miközben ő maga is egy levelet szorongatott, amelyet kétségbeesetten remélt átadni a szülőknek.

A 45 perces istentisztelet után a következőket mondta: „Madeleine McCann vagyok. Azért jöttem ide, mert meg akarom kérni Kate-et és Gerryt, hogy végezzenek DNS-tesztet.

Mondja ezt annak ellenére, hogy korábban már elvégzett egy DNS-tesztet, amelynek az eredménye határozottan bebizonyították, hogy nincs kapcsolata Madeleine-nel. Ráaádsul idősebb is Madeleine-nél.

Felnőttek és gyerekek a megemlékezés után gyertyát gyújtottak Maddie emlékére, és imát mondtak.

A német rendőrség meg van győződve arról, hogy Maddie meghalt, és a fő gyanúsított Bruecknert nevű férfi. 

A férfi korábban több szexális erőszakot követett el, amelyekért éveket ült.

 A kislány eltűnése idején pedig pont abban a portugáliai üdülőövezetben élt, ahol a család nyaralt.

 

Az elítélt pedofil ellen jelenleg hazájában, Németországban folyik a bírósági eljárás öt egymáshoz nem kapcsolódó nemi erőszak és szexuális bűncselekmény miatt, amelyek közül háromban kiskorúak érintettek.

 

A 47 éves Brueckner is egy idős amerikai turista megerőszakolásáért tölti jogerős büntetését.