Mutatjuk a merénylőt, aki többször rálőtt Ficóra – kép

Vágólapra másolva!
Miért lehetett célpont a szlovák miniszterelnök?
Vágólapra másolva!

Lövések dördültek a kormány nyitrabányai kihelyezett ülését követően. A lövések Robert Fico kormányfőt érték, aki jelenleg életveszélyes állapotban van. Sajtóinformációk szerint a szlovák kormányfőt a gyomrán és a mellkasán érte találat. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. 

Az elfogott merénylő egy jól szituált ember, kinézete alapján bérgyilkos lehet

A képen jól látszik, hogy az elkövető egy jól szituált ember, teljesen hétköznapi a kinézete, igényes és ápolt. Konkrét hírek még nincsenek a férfi hátteréről, így biztosat nem tudni, de egyes feltételezések szerint akár bérgyilkos is lehet. 



Életveszélyes állapot

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán  Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg - közölte később a szlovák kormányhivatal sajtóosztálya. Hozzátették: a kormányfőt, tekintettel az életmentő beavatkozás sürgősségére és az intézmény közelsége miatt, szállították Besztercebányára és nem Pozsonyba. "A következő órák sorsdöntőek lesznek" - írták a szlovák kormányfő közösségi profilján. A szlovák kormányfőt sajtóinformációk szerint két-három lövés érte, a mellkasán és a gyomrán. A feltételezett elkövetőt elfogta a rendőrség.