Korlátozzák a turisták számát Mallorcán

Mallorca,látogató,nyaralás, turista
Fotó: X / The Sun
Vágólapra másolva!
Új rendeleteket szeretnének bevezetni a tengerjáró hajókra vonatkozóan az adózás, a környezetvédelem és a kevésbé szennyező üzemanyagok használata tekintetében Mallorcán. Túl sok turista utazik a szigetre, ezért korlátoznák a számukat.
Vágólapra másolva!

Mallorca csökkenteni szeretné a látogatók számát, tilalmat vezetnének be

 - számolt be róla a The Sun. A spanyol szigetet túl sokan látogatják, ezt szeretnék most szabályozni a politikusok. Jóváhagyták azt a kezdeményezést, ami arról szól, hogy megszabja a sziget fővárosába, Palmába érkező hajók számát. 

2022 májusában arról állapodtak meg, hogy naponta legfeljebb három hajó érkezhet a kikötőbe, amik közül csak egyen utazhatnak 5000 fő felett. Úgy tűnik, még ez sem elég megnyugtató számukra. 

Most új szabályokat szeretnének bevezetni a tengerjáró hajókra az adózás, a környezetvédelem vagy a kevésbé szennyező üzemanyagok használata tekintetében.

Ez sokakat felháborít, októberben például nyolc üzleti szervezet szólította fel a Baleár-szigetek kormányát, hogy szüntessék meg a tengerjáró hajók korlátját, miután 18 százalékkal csökkent az utasok száma.

Mint mondták, Palma a Földközi-tenger egyik legjelentősebb tengerjáró hajókikötője, évente több mint 2,5 millió utast vonz, köztük a világ legnagyobb tengerjáró hajóit. Ha azonban új tilalmat vezetnének be, az követné a Velencére 2021-ben elrendelt tilalmat. Az olasz hatóságok az ENSZ kulturális szervezetének, az UNESCO-nak három évvel ezelőtti kérésére jóváhagyták a tengerjáró hajók behajtási tilalmát a történelmi városba.

Velencében április 25-től bevezették, egyelőre kísérleti jelleggel és 29 különböző napon a napi 5 eurós belépőjegyet. A helyi lakosok egy része tiltakozott emiatt.