Több mint 50 év után oldottak meg egy rejtélyes gyilkossági ügyet az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Megoldották egy második világháborús veterán meggyilkolásának rejtélyét 56 évvel azután, hogy lelőtték.
Vágólapra másolva!

Hiram 'Ross' Grayam katona volt. Részt vett a második világháborúban a bulge-i csatában, azonban miután szembesült a háború borzalmaival és két koncentrációs tábor felszabadításával maga mögött hagyta a harcteret és tejesember lett belőle - közölte az Indian River megyei seriff hivatala.

Hiram tejkiszállítással foglalkozott Floridában. 1968 áprilisában azonban a munka végeztével nem tért haza többé. A rendőrség keresést indított, és egy repülőgépről felfedezték a holttestét, a tejes kocsi mellett feküdt Vero Beach környékén.

Grayam testén a rendőrök golyó ütötte sebeket találtak. Úgy tűnt, mintha kivégezték volna - mondta el a helyi seriff. A rendőrség hajtóvadászatot indított, de a férfi gyilkosát nem találták meg. Évtizedekkel később azonban újra elkezdtek nyomozni az ügyben - írja a CBS News.

Egy tanúvallomás szerint Grayamot utoljára két férfival látták beszélgetni, majd hármasban elhajtottak a tejes kocsival.

 A szemtanúk elmondásai új utat nyitottak a nyomozásban, és kiderült, hogy a 2016-ban meghalt Thomas Williams beismerte Grayam  meggyilkolását.

Már 2006-ban felröppentek olyan pletykák, hogy Williamsnek köze lehetett a bűncselekményhez.

A férfi írt egy levelet a helyi újság szerkesztőjének, amelyben az állt, hogy megvádolták a gyilkossággal. Azonban ő  azt állította, hogy nem vett részt benne - mondta el a seriff. A nyomozást a rendőrség ekkor nem folytatta. Miután azonban Williams meghalt, a volt felesége és a húga egyik barátja jelentkezett a rendőrségen.

A tanúk - akik közül egyikük sem ismerte a másikat - elmondták a nyomozóknak, hogy Williams korábban bevallotta nekik, hogy ő ölte meg Grayamet.

Mindkét tanú azt állította, hogy Williams fenyegetést jelentett rájuk és családjukra nézve, amíg élt. De a tény, hogy most már halott, bátorságot adott nekik, hogy előálljanak.
A nyomozók a továbbiakban az ügy teljes felderítésében azt remélik, hogy bárki, aki tudja, ki volt a második férfi, akit Grayammal láttak, jelentkezik - írja a Sky News.