Özönvíz csapott le Dubajra: százmilliós autókat, repülőgépeket, luxusüzleteket mosott el a víz - drámai videók

Vágólapra másolva!
Vihar miatt ideiglenesen más repülőterekre irányítják át az érkező gépeket a dubaji nemzetközi repülőtérről (DXB) - közölte kedden este az Egyesült Arab Emírségek nagyvárosának légikikötője. A heves esőzések és zivatarok apokaliptikus jeleneteket okoztak Dubajban, az Egyesült Arab Emírségek egyes részein súlyos áradásokat okoztak. Luxusautók merülnek el a mély vízben, a Teslák a vízzel küzdenek, miközben a városi hatóságok azt tanácsolták az embereknek, hogy maradjanak otthon.
Vágólapra másolva!

A dubaji repülőtér nap közben 25 percre kénytelen volt felfüggeszteni a tevékenységétet. Egy szóvivő korábban arról számolt be, hogy összesen 21 induló és 24 érkező járatot töröltek reggel óta. 

Ma már 120 mm eső esett - ez a városra jellemző éves átlag -, és az elkövetkező órákban még több eső várható. A földalatti luxus bevásárlóközpontokat elöntötte a víz, a dizájnerruhákat viselő vásárlók a vízben gázoltak.

Az Egyesült Arab Emírségek Nemzeti Meteorológiai Központja szerint a szokatlan időjárási viszonyok várhatóan szerdáig fennmaradnak a régióban.

A helyi hatóságok tartálykocsikat küldtek ki az utcákra, hogy szivattyúzzák fel a vizet, a sivatagi ország egyes területein több mint 80 milliméternyi eső esett, ami megközelíti a 100 milliméter körüli éves átlagot.

Az apokaliptikus időjárás azért okoz problémát, mert az eső nem gyakori az Egyesült Arab Emírségekben, de a hűvösebb téli hónapokban azért rendszeresen előfordul. Sok úton és egyéb területen viszont nincs vízelvezetés kiépítve az ilyen hirtelen lezúduló nagy víztömeg kezelésére.

A helyi meterológiai szolgálat "felszólította a lakosokat, hogy tegyenek meg minden óvintézkedést... és maradjanak távol az árvízzel és vízfelgyülemléssel érintett területektől" az X-en közzétett bejegyzésében.

Az időjárás miatt 24 órával elhalasztották a labdarúgó Ázsiai Bajnokok Ligája elődöntőjét az Egyesült Arab Emírségekbeli Al Ain és a szaúdi Al Hilal között - írja a Daily Mail.