Lezárnak egy népszerű turisztikai látványosságot Japánban

Vágólapra másolva!
A japán hatóságok a helytelenül viselkedő külföldi turisták tömegei miatt lezárnak egy a Fudzsi-hegyre nyíló népszerű fotózási helyszínt.
Vágólapra másolva!

A Fuji, Japán legmagasabb hegye, Fujikawaguchiko üdülőváros számos pontjáról jól fényképezhető. Fujikawaguchiko városa azonban úgy döntött, hogy lezárnak egy népszerű fotózási helyet, egy a Fudzsi-hegyre nyíló kilátást, a helytelenül viselkedő turisták miatt. A 2,5 méter magas és 20 méter hosszúságú háló építése már a jövő héten megkezdődik.

Sajnálatos, hogy erre kényszerülünk, mert néhány turista nem tudja betartani a szabályokat, szemetet hagynak maguk után, és figyelmen kívül hagyják a közlekedési szabályokat is

- mondta a tisztviselő az Agence France-Presse-nek.

A Fuji, Japán legmagasabb hegye, Fujikawaguchiko város fő látványossága, így rengeteg turista célpontja. A havi látogatók száma márciusban először haladta meg a 3 milliót. Ám a turisták sok fejfájást okoznak helytelen viselkedésükkel a helyieknek. Sokszor engedély nélkül parkolnak, és az is előfordult, hogy egy fogászati klinika tetejére másztak fel, hogy jobb fotót tudjanak készíteni a hegyről.

A turisták miután a közlekedési táblákat és a biztonsági őrök többszöri figyelmeztetését figyelmen kívül hagyták, 

a város vezetés úgy döntött lezárja a fotózási helyszínt.

Japán a világjárvány idején bevezetett határkorlátozások feloldása óta virágzó turisztikai célpont, és a kormány keményen dolgozik a látogatók számának növelésén. Ezt azonban nem mindenhol üdvözölték, többek között Kiotóban sem, ahol az emberek panaszkodtak, hogy a fotózni vágyó turisták zaklatják a város gésáit.

Idén nyáron a Fuji hegyre felvezető legnépszerűbb túraútvonalát használóknak fejenként 2000 jent (4473 forint) kell fizetniük, így korlátozzák a látogatói létszámot a zsúfoltság enyhítése érdekében.

Más népszerű helyek is küzdenek a turista tömeggel. Velence csütörtökön kezdte el felszámítani az egy napra érkező turistáknak a városba való belépés díját, míg a múlt héten a Kanári-szigeteken több tízezer ember követelte a látogatók számának csökkentését - írja a The Guardian.

A tiltakozók a spanyol szigetcsoport idegenforgalmi stratégiájának sürgős újragondolását és a látogatók számának csökkentését követelték, azzal érvelve, hogy környezeti szempontból fenntarthatatlanná teszi a probléma a helyi lakosok életét.