Kifejezetten nőket akart gyilkolni a gyáva késes támadó Sydney-ben, egy gyerekét tartó anyát is megölt - videó

Vágólapra másolva!
Nőket akart gyilkolni az ausztráliai késes támadó. Az ország rendőrsége hétfőn közölte, hogy az elkövető - aki hat embert megölt egy forgalmas bevásárlóközpontban Sydney tengerparti külvárosában - egyértelműen a nőkre összpontosított, kerülte a férfiakat.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, hat ember meghalt, miután késelés történt Sydney-ben egy bevásárlóközpontban szombaton. A legfrissebb sajtóinformációk szerint úgy tűnik, nők voltak az elkövető célkeresztjében - írja a Magyar Nemzet.

késelés, Sydney
Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően 
Fotó: Steve Markham / MTI

Eközben az országban az áldozatokat gyászolják, és több száz ember virágot helyezett el a helyszín közelében – tudósít a Reuters.

Számomra nyilvánvaló, a nyomozók számára nyilvánvaló, hogy az elkövető a nőkre összpontosított, és kerülte a férfiakat

– mondta el a helyi rendőrparancsnok. Egy babáját tartó anyát is meggyilkolt, a nő az utolsó erejével megmentette a csecsemő életét.

Szemtanúk elmondása szerint a negyvenéves támadó rövidnadrágot és ausztrál nemzeti rögbimezt viselt, miközben kést szorítva a kezében rohant keresztül a bevásárlóközponton. A tömeggyilkossal egy rendőrnő szállt szembe, agyonlőtte az ámokfutót.