Itt a megdöbbentő amerikai beismerés Oroszországról

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.03.28., UkránOroszháború,
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Oroszország fegyveres erői nem csökkentek, hanem nőttek az ukrajnai háború során – mondta szerdán egy vezető amerikai tábornok, írja a Mandiner a Business Insider alapján. Christopher Cavoli szerint „Oroszország nagyobb, halálosabb és dühösebb, mint a megszállás kezdetekor”.
Vágólapra másolva!

Christopher Cavoli amerikai hadseregtábornok, a NATO európai szövetséges főparancsnoka a képviselőház fegyveres erők bizottságának meghallgatásán elmondta, hogy az orosz hadsereg most valójában 15 százalékkal nagyobb, mint amikor elindította a háborút” - írja a Mandiner.

Ukrajna, háború
Mindeközben az ukránoknak már alig van hadrafogható embere
Fotó: AFP/Genya Savilov 

Az elmúlt évben Oroszország 360 ezerről 470 ezerre növelte a frontharcosok létszámát

 – folytatta Cavoli, hozzátéve, hogy a megerősített számok abból erednek, hogy Oroszország 27-ről 30 évre emelte a sorkötelezettségi korhatárt.

Cavoli szerint ez az emelés azt jelentette, hogy Oroszország képes volt 2 millióval bővíteni a rendelkezésre álló sorkötelesek körét az elkövetkező évekre.

Összességében Oroszország jó úton halad afelé, hogy a kontinens legnagyobb hadseregét vezesse. Az ukrajnai háború kimenetelétől függetlenül Oroszország nagyobb, halálosabb és dühösebb lesz a Nyugattal, mint a megszállás kezdetekor”

 – fogalmazott Cavoli a kongresszus előtt tett nyitóbeszédében.