Betegeket mérgezett meg egy orvos az Egyesült Államokban - videó

Vágólapra másolva!
Egy texasi orvos szív megállítására alkalmas mérget fecskendezett infúziós tasakokba egy észak-dallasi orvosi klinikán. Az orvost a bíróság bűnösnek találta, életfogytiglani börtönbüntetés várhat rá.
Vágólapra másolva!

Egy texasi orvos úgy mérgezte betegeit, hogy veszélyes gyógyszereket tett infúziós tasakokba. A bíróságon a 12 fős esküdtszék közel hétórás tanácskozás után 10 vádpontban bűnösnek találta Dr. Raynaldo Ortizt.

Az ítélet felolvasásakor az orvos nem mutatott érzelmeket.

Az aneszteziológus  egy dallasui kórházban követte el a megdöbbentő bűncselekményeket. Az ügyészek szerint az orvos tette következtében több betegnél szívroham alakult ki, egy másik orvos pedig meghalt, miután az egyik infúziós tasakot magának csepegtette le.

Azzal vádolták meg Ortizt, hogy idegblokkoló és hörgőtágító gyógyszereket fecskendezett a betegek infúziós tasakjaiba.

Biztonsági kamerák felvételei rögzítették, amint az orvos 2022. augusztus 19-én egy infúziós zacskót helyezett egy rozsdamentes acél melegítőbe. Percekkel később egy másik alkalmazott elvette a zacskót, és egy beteg nem sokkal később szívrohamot kapott.

Ortiz kollégája, a kedvelt aneszteziológus Melanie Kaspar június 21-én egy ilyen mérgezett infúziós tasakot vitt haza, hogy egy betegség miatt magának csepegtesse le azt otthon. Szinte közvetlenül azután, hogy az infúziót a vénájába helyezte, szívrohamot kapott és meghalt. A boncolás nagy mennyiségben kimutatott a szervezetében egy olyan zsibbasztó szert, amelyet műtétek során fájdalomcsillapításra használnak.

A tárgyalás során a tanúk padjára idézték többek között az aneszteziológust, aki felfedezte, hogy a zacskók szennyezettek és egy tinédzsert is, akinek az orrműtéte során megállt a szíve.

Az incidensek két nappal azután kezdődtek, hogy Oritzt értesítették egy ellene indított fegyelmi vizsgálatról egy orvosi vészhelyzet kezelése miatt. Más orvosok megjegyezték, hogy panaszkodott, hogy a központ megpróbálja "keresztre feszíteni" őt.

 

2022 májusa és augusztusa között 13 olyan beteg volt, akinél hasonló kardiológiai vészhelyzet alakult ki.

Egy bíró 2022 augusztusában elrendelte Ortiz előzetes letartóztatását, miután az ügyészek azzal érveltek, hogy veszélyt jelent a közösségre. 

Részben egy 2015-ös incidensre is hivatkoztak, amikor a férfi lelőtte a szomszédja kutyáját, megtorlásul azért, mert a nő segített akkori barátnőjének távoltartási végzést szerezni ellene családon belüli erőszak miatt. 

Ortizt súlyos testi sértés, szándékos emberölés, fogyasztási cikkekkel való visszaélés, és hivatali visszaélés miatt ítélték el. Akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat - írta a Fox.