Megölte exe vőlegényét egy féltékeny férfi, interneten keresett rá, hogyan végezzen vele

Vágólapra másolva!
Négy éves kapcsolatuk után szakított barátnője a 33 éves Jesse Alvarezzel, és a nőnek hamarosan vőlegénye lett. Az elhagyott férfi ezek után interneten nézett utána, hogy hogyan ölje meg volt barátnője új szerelmét. Még lőgyakorlatokra is járt.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek találták a bíróságon azt az amerikai férfit, aki San Diegóban, Kalifornia államban még 2021-ben végzett Amy Gembara vőlegényével, egy Mario Fierro nevű férfival. Alvarez és Gembara 2015 és 2019 éltek együtt. Amikor a nő lezárta a kapcsolatukat, a férfi nem tudta feldolgozni a szakítást. Mint a bírósági eljárás során kiderült, szörnyű haragot érzett, amikor megtudta, hogy a nőt új szerelme, Fierro eljegyezte. 

Gembara és Fierro munkahelyükön, egy középiskolában ismerkedtek meg.

A nő vőlegényével, akit exe később burálisan meggyilkolt
Fotó: --- / Facebook

Alvarez mindent megtett, hogy a nő közelében maradjon. Megpróbált munkát vállalni az iskolában. 

A nő távolságtartási végzést kért a zaklató exe ellen, ám ennek kiadására végül nem került sor, miután Alvarez megígérte, békén hagyja a nőt.

Csakhogy a férfi Gembara megszállottja lett. Később internetes keresési előzményeit megnézve a rendőrök árulkodó kifejezésekre bukkantak. Alvarez konkrét keresésként ütötte be a Google-ba azt a kérdést, hogy "hogyan öljük meg exünk vőlegényét?", és többek között arra is kíváncsi volt, Kaliforniában lőfegyerrel lelőheti-e támadóját az, akit épp megpróbálnak kirabolni – számol be arról a Mirror.

A férfi még lőgyakorlatokra is eljárt, hogy biztosan felkészüljön Fierro meggyilkolására.

A brutális tettre a 37 éves vőlegény lakása előtt került sor 2021-ben, egy késő esti órában. Alvarez várt a férfira, majd szóváltást követően agyonlőtte.

Alvarez a bíróságon azt állította, hogy mentális betegséggel küzd, amelyet nem diagnosztizáltak nála, és a betegség befolyása alatt cselekedett. 

A gyilkosságért elítélt férfiről készült felvétel az egyik tárgyaláson:

image

Amikor szembesítették keresési előzményeivel, azokat egyszerűen "rossz fantáziálgatásnak" nevezte. Védői azzal érveltek, hogy a gyilkosság nem volt előre kitervelt, Fierro megtámadta őt, fegyverét önvédelemből sütötte el. 

Az ügyészség azonban úgy látta, hogy a férfi indítákai "kristálytiszták és egyértelműek" voltak. 

Az ítélet szerint a férfit első fokon bűnösnek találták a gyilkosság elkövetésében.