Ártatlanul ült 30 évet börtönben, nevetséges kártérítést kapott egy olasz lelkész

Vágólapra másolva!
Olaszországban mintegy harmincezer eurós (közel 12 millió forintos) kártérítést követel az ügyvédje annak az egykori lelkésznek, akit igazságtalanul életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek. A férfit különféle nem megfelelő büntetés-végrehajtási intézetekbe szállították, kicsi és túlzsúfolt cellákban töltötte büntetését.
Vágólapra másolva!

Mintegy harmincezer eurós (közel 12 millió forintos) kártérítést követelnek a Cagliari Felügyeleti Bíróságtól, mert az 59 éves burcei Beniamino Zuncheddu volt lelkész éveket töltött kis és túlzsúfolt cellákban. Zuncheddu ügyvédje szerint olyan helyen, ahol a fogvatartottok számára előírt minimális hely sem állt rendelkezésre.

Zuncheddut 1991-ben a Sinnai mészárlás miatt igazságtalanul életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek, de a felülvizsgálati eljárás végén nemrég felmentették.

Zuncheddu ügyvédje nyújtotta be védence számára a kártérítési igényt a körülmények és az embertelen bánásmód miatt, amelynek 1990. február 28-tól kezdve két olaszországi börtönben ki volt téve - írja az Open. 

Az igazságtalan életfogytiglani börtönbüntetésért járó kártérítést még nem határozták meg - írja az L'Unione Sarda.