30 órán át bujkált egy ausztrál férfi egy csatornában a rendőrök elől

Vágólapra másolva!
Egy ausztrál férfit kiszabadítottak, miután több mint harminc órát töltött egy földalatti csatornahálózatban, mert a rendőrök elől bujkált.
Vágólapra másolva!

A férfit azután mentették ki, hogy egy járókelő telefonon jelentette a hatóságoknak, hogy valaki beszorult a föld alatti csatornába. A férfit horzsolásokkal és hipotermiával kezelték, miután a felszínre hozták.

A 38 éves férfi azt mondta a hatóságoknak, hogy azért mászott le a brisbane-i csatornába, hogy visszaszerezze a telefonját.

A queenslandi rendőrség szerint azonban azért bújt be oda, mert korábban autójával belehajtott egy rendőrkocsiba.

A helyi média arról számolt be, hogy a férfi térdig érő vízben állt, mielőtt a tűzoltók leemelték a csatornafedelet, és így ki tudott mászni. A mentési munkálatok körülbelül öt percig tartottak. James Lingwood helyi lakos - aki felhívta a hatóságokat - elmondta, hogy vasárnap találkozott először a férfival, miután egy hangot hallott a csatornából.

Úgy tűnt, hogy jól van, és azt mondta, hogy ki tud jönni pont úgy, ahogy bemászott, úgyhogy magára hagytam

 - mondta az újságnak.

Hétfőn azonban, amikor a lakos visszatért, úgy döntött, hogy cselekszik, miután hallotta, hogy a férfi nehezen kap levegőt.

Kedden a rendőrség közölte, hogy a férfi kocsijával vasárnap 4:20 körül tolatva nekiment egy rendőrautónak, mindkét autóban kárt okozva.

Az autós ezután elhajtott, majd ismét balesetet okozott, amiben kisebb sérüléseket okozott a másik sofőrnek - közölték.

A második baleset után a gyanúsított kiszállt az autóból és gyalog menekült el a helyszínről.

A rendőrség szerint a férfi stabil állapotban van és együttműködik velük - írta a BBC.