Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság uralkodója, Károly király három napos tartózkodás után elhagyhatta a kórházat a prosztataműtétjét követően. A Sky News értesülései szerint a műtétből való felépülése miatt egy hónapig nem vesz részt nyilvános eseményeken. 
Vágólapra másolva!

A 75 éves uralkodót előző hét péntek reggel vették fel a London Clinic kórházba, ahová a királynővel együtt érkezett.

A királynő aznap délután 3 óra után elhagyta a kórházat - akkor azt mondta az embereknek, hogy férje "jól van", szombaton, majd ma is meglátogatta őt és együtt távoztak.

A király csütörtök délután érkezett Londonba Norfolkból a beavatkozás előtt; a jóindulatú prosztatamegnagyobbodást még január 17-én diagnosztizálták nála, miután megvizsgáltatta magát - írja a BBC.

Károly király nyilvánosan is megosztotta a diagnózisának részleteit, hogy más férfiakat is arra ösztönözzön, hogy tünetek esetén vizsgáltassák meg magukat.

Az NHS England szerint az NHS honlapján a "megnagyobbodott prosztata" - ról tájékoztató aloldalt a király diagnózisának nyilvánosságra hozatalának napján minden ötödik másodpercben meglátogatták, és a következő napokban a látogatások száma tovább nőtt - írja a Sky News.