Hatalmas a titkolózás Katalin hercegné betegsége miatt

SAROLTA hercegnő; GYÖRGY herceg; VILMOS herceg; KÁROLY herceg; KATALIN hercegnő
Ascot, 2022. szeptember 8. Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő érkezik gyermekeikkel, György herceggel (b), Lajos herceggel (k) és Sarolta hercegnővel a Lambrook magániskolában tartandó tanévkezdő ismerkedésre a Berkshire megyei Ascot közelében 2022. szeptember 8-án. MTI/EPA/PA pool/Jonathan Brady
Vágólapra másolva!
A közvéleményt sokkolta, hogy az angol királyi család két tagja is sürgős orvosi ellátásra szorul. Katalin hercegné és Károly király is műtéten esett át. A király állapotáról mindent elárultak, ezzel szemben a hercegnő állapotával kapcsolatban csak keveset.
Vágólapra másolva!

Január 17-én érkezett a bejelentés, hogy Katalin hercegnét műteni kell. A közlemény szerint húsvétig elzárkózik a nyilvános szerepléstől is.

Alig 2 órával a Kensington-palota bejelentése után a Buckingham-palota közleményt adott ki arról, hogy Károly királyt prosztatamegnagyobbodás miatt megműtik.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, túl van a műtéten Károly király és a brit uralkodóház nem titkolta, hogy a király már évek óta prosztatagondokkal küzd. Katalin hercegnét hasi műtét miatt szállítottak kórházba, ahol a műtétet követően még két hetet kell töltenie.

Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő gyermekeikkel Forrás: MTI/EPA/PA pool/Jonathan Brady

Egy bennfentes a People magazinnak elmondta, hogy konkrét oka van annak, hogy Károly diagnózisáról nyíltan kommunikáltak.

– árulta el a forrás.

Károly király betegsége miért nyilvános, ha Kataliné nem az?


A forrás elmondta, hogy csak fontos híreket osztanak meg az uralkodócsalád egészségi állapotáról, hogy ne ijesszék meg az embereket. Katalin betegségét nem pontosították a nyilvánosság előtt, de a palota megnyugtatta a közvéleményt, hogy nincs köze a rákhoz.

Katalin azért döntött úgy, hogy a diagnózisát titokban tartja, mert szeretné megvédeni a gyerekeit és biztosítani számukra a lehető legnormálisabb életet - írja az in.hu.