Felháborodtak a transzneműek, mert nem indulhatnak a női szépségversenyen

kollé hollandia
Rikkie Valerie Kollét, a férfi aki Hollandia szépségkirálynője lett
Vágólapra másolva!
Miután Hollandiában egy biológiai férfi szépségkirálynő lehetett, az olaszok megtiltották azt, hogy transzneműek vegyenek részt a Miss Olaszországon. Most a transzneműek lázonganak a tiltás miatt, írja a Breitbart.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, a Miss Olaszország nevű szépségverseny elnöke, Patrizia Mirigliani bejelentette, hogy ezentúl férfiak nem vehetnek részt a szépségversenyeken, vagyis kizárólag nőnek született versenyzők indulhatnak a megméretettésen.

Ennek eredményeképp több mint 100 transz férfi - biológiai nő, aki férfinak vallja magát - nevezett a Miss Italy versenyre, tiltakozva a verseny ellen, amely megtiltja a transz nők - biológiai férfiak - részvételét.

Rikkie Valerie Kollé, a férfi aki Hollandia szépségkirálynője lett Forrás: Eva Vlaardingerbroek

A hónap elején váratlanul Miss Hollandia címet Rikki Valerie Kollé transznemű nőnek - biológiai férfi- ítélték oda. Ez a döntés arra késztette a Miss Olaszország szervezőjét, Patrizia Miriglianit, hogy kijelentse, hogy a transzneműek nem indulhatnak Olaszország versenyén.

Mirigliani hangsúlyozta, hogy az ilyen szépségversenyeket korábban kizárólag nőknek rendezték meg.

A transznemű aktivista, Federico Barbarossa, egy nő, aki férfinak vallja magát elmondta, hogy visszautasították, mert úgy nézett ki, mint egy fiú.

Barbarossa ezután női születési nevével jelentkezett a versenyre, hogy szolidaritásul tiltakozzon azokkal a transz nőkkel, akiket megtagadnak. Barbarossa más transz férfiakat is erre buzdított.

Mint megosztotta, a becslései szerint eddig több mint 100 transz férfi jelentkezett versenyen. Elmondta, hogy néhányan azt mondták neki, hogy még válogatókra is behívták őket, ami a következő lépés a versenyzők országszerte történő keresésében.