Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egyre elkeseredettebb a hajtóvadászat a rejtélyesen eltűnt tömeggyilkos után Kanadában

SASKATCHEWAN, Kanada, késelés, bűntény, tömeges késelés, bűnügy, Weldon, James Smith Cree Nation
Weldon, 2022. szeptember 5. Bűnügyi szakember nyomoz egy többszörös késes támadás egyik helyszínén, a kanadai Saskatchewan tartománybeli Weldon faluban 2022. szeptember 4-én. A késeléseket a Saskatoontól északra fekvő Weldonban és a James Smith Cree Nation őslakos közösségben követték el, a támadásokban tízen meghaltak, tizenöten megsebesültek. A rendőrség a két gyanúsítottat keres. MTI/AP/The Canadian Press/Heywood Yu
Vágólapra másolva!
Nem találták meg kedden a múlt hét végi kanadai késes ámokfutás gyanúsítottját, akinek a hollétéről a rendőrség néhány órával korábban új értesüléshez jutott - derül ki a saskatchewani rendőrség friss közleményéből.
Vágólapra másolva!

A tartomány őslakos közössége, a James Smith Cree Nation területén vasárnap több helyszínen elkövetett támadássorozatnak tíz halálos áldozata volt, és tizennyolcan sebesültek meg. Hétfőn a rendőrség az egyik tetthely közelében megtalálta az egyik gyanúsított, Damien Sanderson holttestét.
Ezt követően jutott el a rendőrökhöz az az értesülés, amely a másik gyanúsított, Myles Sanderson tartózkodási helyére vonatkozott. Myles Sandersont látni vélték a rezervátum területén.

A kutatás azonban nem hozott eredményt - közölték a hatóságok több órával a keresési művelet megkezdését követően. A 30 éves gyanúsított tartózkodási helye továbbra is ismeretlen - emelte ki a rendőrség, és arra szólították fel a lakosságot, hogy továbbra is tegyenek óvintézkedéseket biztonságuk érdekében.

Bűnügyi helyszínelő egy többszörös késes támadás egyik helyszínén, a kanadai Saskatchewan tartománybeli Weldon faluban Forrás: MTI/AP/The Canadian Press/Heywood Yu

A hatóságok a két Sandersont gyanúsítják a legtöbb áldozattal járó idei ámokfutás elkövetésével. A nyilvánosságra került információk szerint Myles Sanderson menekülés közben megsebesült.

Damien Sandersont (b) holtan találták, testvérét, Myles Sandersont tovább keresik a rendőrök Forrás: MTI/AP/Kanadai Királyi Lovas Rendőrség/-

Kedd esti közlések szerint a kórházban ápolt tíz sebesült közül háromnak még válságos az állapota. A rendőrség továbbra sem tudta megállapítani a támadás pontos okát. Korábban azt közölték, hogy egyes áldozatok szándékos célpontok voltak, míg másokra véletlenszerűen támadtak rá az elkövetők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről