Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Villám ölt meg egy futót Görögországban

villámlás
Új rekord született: 768 km hosszan tartott a villámlás útja - illusztráció
Vágólapra másolva!
A CBS News számolt be róla, hogy villámcsapás ölt meg egy futót egy éjszakai, hegyi versenyen Görögországban, míg egy másikat súlyosan megsebesített.
Vágólapra másolva!

A görög rendőrség jelentése szerint vasárnap villám csapott le egy éjszakai túraversenyen. A balesetben egy futó meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült.

A két férfi a Six Peaks versenyen futott, amely az észak-görögországi Falakro-hegy hat legmagasabb csúcsán halad keresztül, amikor hajnali 4 órakor villám csapott le a versenyzők egy csoportjára.

Illusztráció Forrás: neja5/Pixabay

A helyszínre kiérkező mentők, már nem tudták megmenteni az 55 éves futót. Egy 56 éves versenytársát viszont még sikerült élve, helikopterrel Kavala város kórházába szállítani. A szerencsétlenül járt férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

A hatóságok elmondása szerint a verseny kezdetekor az idő még jó volt, azonban az éjszaka folyamán kitört a vihar. Mire a villám lecsapott, az 55 résztvevő közül már többen célba értek, és egy hegyi kunyhóban várták be a társakat, a mezőny lassabbik felére azonban még a szabadban csapott le az ítéletidő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről