Emberre támadt egy medve Zetelakán

medve, Alaszka, medvebocs
Vágólapra másolva!
Súlyos sérüléseket szenvedett az az 55 éves férfi, akit csütörtökön a késő esti órákban támadott meg egy medve Zetelaka területén, Romániában. Az áldozat combnyaktörést szenvedett, és meg kell műteni.
Vágólapra másolva!

Közösségi oldalán számolt be arról Nagy Attila, Zetelaka polgármestere, hogy csütörtökön a késő esti órákban a településen megtámadott a medve egy 55 éves helybeli férfit - írja a Maszol.

A polgármester elmondta: az áldozat csütörtökön az esti órákban hazafelé tartott. A férfinek két településrész között vezetett az útja, ahol nincsen közvilágítás.

A hárombocsos medvét már korábban is megfigyelték a környéken. Az elöljáró szerint az eset emberi mulasztásnak is köszönhető,

az állatot ugyanis eldobott állati maradványok vonzották a területre.

A kép illusztráció! Forrás: YouTube

"Csupán feltételezzük, hogy a korábban megfigyelt hárombocsos medve támadta meg az áldozatot, ugyanis amikor rátaláltak, a medve már nem volt a közelben" - számolt be Nagy Attila.

Hozzátette: az áldozat combnyaktörést szenvedett, vasárnap műtét vár rá. A férfi állapota egyébként stabil, nincs életveszélyben - tette hozzá.

A községvezető beszámolt arról, hogy az illetékes vadásztársaság szakemberei ígéretet tettek arra, hogy az érintett területet figyelni fogják és szükség esetén riasztólövésekkel elijesztik a medvéket.

Kilövési engedélyt fognak kérni a medvére.

Bár a község területén rendszeresek a medvék okozta károk, ám a kilövési kvóták meghatározásakor mégsem kapott a település ilyen engedélyt.

"Nálunk a területek nagy része erdő, ennek megfelelően rengeteg a medve, illett volna legalább egy kilövési kvótát kapnunk. Nem kaptunk egyet sem, bár azt hozzá kell tennem, hogy három medve kilövése sem lenne megoldás" - emelte ki a polgármester, aki szerint csodaszámba megy, hogy eddig nem történt tragédia, az utóbbi öt évben ez az első medvetámadás.

"Kérni fogjuk kilövési kvóta jóváhagyását, hiszen egyre csak szaporodnak községünkben a riasztások, bejelentések.

- fogalmazott Nagy Attila, Zetelaka polgármestere.

A cikkben használt kép illusztráció!