Lelki támogatás a hullámvasút-baleset sérültjeinek

Vágólapra másolva!
Disneyland lelki támogatást, pszichológusi tanácsadást ajánl fel azoknak, akik érintettek a pénteki hullámvasút-balesetben, melyben egy ember életét vesztette. A balesetben 10 ember sérült meg, őket már hazaengedték a kórházból.
Vágólapra másolva!

A szerencsétlenség pénteken, a Big Thunder Mountain (Nagyvillám hegy) elnevezésű hullámvasúton történt: a szerelvény élén haladó mozdony kisiklott és levált az utasokat szállító kocsiktól. A balesetben egy férfi a helyszínen életét vesztette, tíz ember pedig megsérült. A Los Angelestől délre fekvő Anaheim híres vidámparkjának illetékesei még mindig nem tudják, hogy a baleset hogyan következhetett be, ezt még mindig vizsgálják.

A park továbbra is nyitva áll a látogatók előtt, csak azt a hullámvasutat zárták le, ahol a baleset történt. Disneyland vezetése lelki segítségadást ajánlott fel azoknak, akik érintettek a balesetben. A park korábban többször is jelezte: büszkék Disneyland biztonsági szabályaira, minden játékot reggel kipróbálunk, a hullámvasút is jól működött még péntek reggel - mondta a park szóvivője.