Kolostorban mondott igent a spanyol kormányfő lánya

Vágólapra másolva!
José Maria Aznar spanyol kormányfő fényes külsőségek között, számos vezető külföldi államférfi, a spanyol királyi pár és az egész spanyol kormány jelenlétében férjhez adta húszéves leányát, Anát.
Vágólapra másolva!

A fényűző esketési szertartás a Madridtól mintegy ötven kilométerre fekvő El Escorialban, a II. Fülöp által építtetett híres XVI. századi királyi palota és Ágoston-rendi kolostor épületegyüttesében, a San Lorenzo kolostorban zajlott le, óriási biztonsági őrizet mellett.

Az ifjú férj Alejandro Agag magas rangú tisztségviselő az após, Aznar pártjában, a Néppártban. Széles körben fényes politikai karriert jósolnak neki, de már most sem panaszkodhat: ő az Európai Néppárt főtitkára, s a Reuters szerint személyes jó barátai közé sorolhatja Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt.

A külföldi vendégek között volt Berlusconi, Tony Blair brit kormányfő és felesége, továbbá José Manuel Durao Barroso portugál miniszterelnök és Francisco Flores ecuadori elnök is. Úgyszólván az egész spanyol politikai elit, az üzleti élet számos vezetője, továbbá Julio Iglesias énekes és Rupert Murdoch médiamágnás is tagja volt a mintegy ezer fős násznépnek.