Ezt nassold az irodában! Kalóriaszegény finomságok

Vágólapra másolva!
Kíváncsi vagy, milyen nassolnivalóval űzheted el az éhségedet a munkahelyeden, ami finom és nem hízlal? A hét minden napjára van egy tippünk: hétfőre készíts be almát, keddre egy marék diót, szerdán hozhatsz magaddal csokit is, lehetőleg minél sötétebbet. Csütörtökre olivával öntözött rizst csomagolj, péntekre kétszersültet túróval. Ezen ételek mindegyike megfelel az egészséges, főétkezések közti falatozásnak.
Vágólapra másolva!

Az alma


Úgy felel az anyagcseréért, ahogy a helyes légzés a lelki egyensúlyért. A ballasztanyagok szilárdan tartják a vércukorszintet, így elcsitítható a csokoládé iránt érzett olthatatlan vágy is. Ha bioalmát vásárolsz, a héját is megeheted, hiszen rengeteg vitamint tartalmaz.


A dió


A dió tökéletes stresszűző. A kutatók rájöttek, hogy a diófogyasztás lecsökkenti a stressz okozta magas vérnyomást. Nem mellesleg fontos zsírsavakkal, fehérjékkel és antioxidánsokkal látja el a szervezetet. Ne egyszerre edd meg az egészet, és ne rágd őket teljesen össze, így kevesebb zsírt vesznek magukhoz.


Az étcsokoládé


Az étcsokoládé úgy hat, akár az aszpirin: már egy kevés adag is hígítja a vért, és gyógyszerhez hasonlóan akadályozza meg a vérrögök kialakulását. Emellett emeli az örömérzetet is, mert közvetlenül az agy szerotonin szintjére hat.


A rizs oliva olajjal


Ideálisan telít el, miközben megdobja az energiaszinted. Ha a teljes kiőrlésű változatot választod, ásványi anyag tartalékaidra is intenzívebben hat, koncentrációs képességed pedig holtából éled újjá.


A túrós kétszersült


A szükséges ballasztanyagokat szállítja. A ropogós kenyérke, miközben elpusztítja a mardosó éhséget, fontos alkotórészekkel látja el a szervezetet. Kedvenc csemegéiddel is beboríthatod, túróval, olvasztott sajttal, zöldségekkel, de akár gyümölcsökkel is.