Ördög Nóra fapapuccsal dobálódzott Szarka Tamás klipjének forgatásán - videó

Vágólapra másolva!
Szerencsére a stáb egyetlen tagja sem sérült meg, csak a kamerát találta el Ördög Nóra. Szarka Tamás sok magyar és világsztárral is dolgozott már együtt, de ilyet még ő sem látott eddig.
Vágólapra másolva!

Szarka Tamás Fotó: Rátkai Zoltán / Social Netcommando

Mindjárt visszatérünk a bulvárosra sikerült bevezetésre is, de előbb vegyük már sorra, hogy ki mindenkivel zenélt együtt vagy ki mindenkivel dolgozott együtt?

Nos a több mint 3500 koncert alkalmával találkoztam sok-sok zenésszel. Franciaországban nagy nemzetközi fesztiválokon európai zenészek mellett afrikai , távol-keleti , arab zenészekkel, zenekarokkal sokszor össze hozott a sors. A közös muzsikálás remekül kinyitotta a zenei és emberi horizontomat. A magyar mellett francia és szlovák színházzal is dolgoztam. A szlovák a legmenőbb musical színház: a pozsonyi Nová Scéna. Ezek mind-mind komoly iskolák drámában, zenében, s bizony nem is könnyűek. Persze az ember akarva-akaratlanul minden nap tanul. A Grammy díjas Al Di Meolával 2017-ben adtam közös koncertet a BKK-ban teltház előtt. Miklósa Erika a világhírű koloratúr szoprán barátom lett a sok közös projekt alatt. A Harlem Gospellel karácsonyi koncertet adtunk.

Térjünk vissza Ördög Nórára, a Fapapucsra, és a dobálódzásra. Tényleg megtörtén, hogy Nóra megdobta az operatőrt, pontosabban a kamerát, ez nem titok, de nem önszántából tette ezt. Ez volt a szerepe az új klipben. Milyen volt Nórával forgatni?

Nóra nagyon jó táncos, színész, alázatos a munkát illetően. Kifejezetten szereti a kalandot, kreatív. Egyszerűen öröm vele dolgozni. És egy boldog ember.

Ördög Nóra Fotó: Rátkai Zoltán / Social Netcommando

A klipet és a zenét ne meséljük el, hiszen itt rögtön meg is nézhetik a kedves olvasók. Inkább beszéljünk egy kicsit egy nóta születésének hátteréről. Ráadásul most egy muzsikáról beszélünk, de valójában ez egy készülő lemez egyik eleme csupán. Mikorra lesz kész a lemez? Hogyan születnek a dalok Szarka Tamás fejében? És a gondolatból hogyan lesz hallgatható, időnként látható muzsika?

Én folyamatosan írok. Éjjel, nappal, útközben, stúdióban. Nincs szabály. A lemez már-már kész. Persze egy lemezt abba szoktam hagyni, olyat ritkán érzek, hogy be van fejezve, de egyszer el kell engedni, mert vár a következő.

Ördög Nóra Szarka Tamás klipjének forgatásán Fotó: Rátkai Zoltán / Social Netcommando

Van még egy titok az életébe, új bemutatóval is készül. A színház eddig is közel állt a szívéhez. És szabadtéri színházi előadásból sem ez lesz az első Szarka Tamásnak. Mennyiben más egy ilyen nyár esti előadás, mint egy Nemzeti Színházbéli darab?

Nyilván egy több mint száz szereplős szabadtéri előadás más alkotási folyamat, mint egy kőszínházas bemutató. Más a munkatempó, az időjárás is tényező, egy nagy kaland az egész. Innentől izgalmasabb is persze.

Mit láthat a közönség augusztus 19-én?

Idén augusztus 19-én lemezbemutató koncert lesz Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol az Esthajnal című új lemezem keresztmetszetét mutatjuk majd be a zenekarommal, valamint a Parno Graszttal, Tóth Gabival, Reviczky Gáborral és a roma tehetségkutató győzteseivel.

Nézze meg, hogyan forgatták Szarka Tamás legújabb videóklipjét!