A járvány óta él igazi nyugdíjas életet Pásztor Erzsi

Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes művész
Vágólapra másolva!
Pásztor Erzsi azt mondja, a járvány hozta el számára az igazi nyugdíjas éveket, azonban nem örül a pihenőnek. Minél hamarabb beoltatná magát, hogy újra dolgozhasson. 
Vágólapra másolva!

Hatvanéves pályafutása alatt még soha nem volt távol annyit a színpadtól, mint az utóbbi egy évben a koronavírus-járvány miatt. A 84 éves színésznő a Borsnak mondta el, hogy egyre nehezebben éli meg ezt az időszakot. „Nem tagadom, keservesen viselem, hogy most már napját nem tudom, mióta négy fal közt élek. Azt hiszem, most lettem igazi nyugdíjas, mert eddig pörgős volt az életem” – mondta Pásztor Erzsi, aki

már nagyon várja,

hogy például a Veri az ördög a feleségét című egyszemélyes előadását folytathassa, de úgy érzi, félelemmel a lelkében nem léphet színpadra. „Ha eljön az én időm, és jogosult leszek, mindenképpen beoltatom magam a vírus ellen, mert azt gondolom, ennyi idősen enélkül nem lehet. Legalábbis én nem mernék” – mondta.

A lap beszámolója szerint az egy-két szomorkás pillanat ellenére a színésznő hangjából inkább derű és elképesztő energia áradt, amiről maga sem tudja, honnan jön. „Ez velem született dolog, én nem tudok hosszasan bánkódni, keseregni. Nekem is fájnak, engem is bosszantanak dolgok, de én ezt elengedem, nem hagyom, hogy lehúzzon.

Márpedig az a kis idő, ami még hátravan, szeretném, ha továbbra is tartalmasan és jól telne. Ezért is nehéz megbarátkozni ezzel a kényszerpihenővel, hiszen a kortársaimmal nekünk már nem mindegy egy-két év” – mondta.