Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Film készül Amy Winehouse életéről

Amy Winehouse 2008
British singer Amy Winehouse performs at the Glastonbury Festival at Worthy Farm, in Glastonbury on June 28, 2008. AFP PHOTO/BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
A tragikus körülmények közt elhunyt világhírű énekesnőről szóló Amy című dokumentumfilmet július 3-án mutatják be a brit mozikban.
Vágólapra másolva!

Biztos nincs könnyű dolga Asif Kapadia rendezőnek - aki az Ayrton Senna életéről szóló sikeres dokumentumfilmet is rendezte - ha kb. másfél órában akarja össze foglalni Amy Winehouse életét, mert sajnos ugyan egy rövid, de annál jóval sűrűbb karriert és egy igen komplex életpályát kell filmre vinnie.

Számos eddig nem hallott felvétel is elő kerül majd Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A július 3-ra ígért - szimplán csak - Amy címmel ellátott dokumentumfilm az énekesnő kapcsolataira, a médiával való folytonos összetűzéseire és a zeneiparra való befolyására helyezi majd a hangsúlyt, miközben számos eddig nem hallott dalt és nem látott felvételt is bemutat majd, pont úgy ahogy a nemrég trailert kapott Kurt Cobain film is tette.

Bár arra nagyon kiváncsiak leszünk, hogy a 2011 decemberében megjelent Lioness: Hidden Treasures posztumusz album után - ami Winehouse kiadatlan dalait, demóit és feldolgozásait is tartalmazza - milyen eddig nem hallott dalokat tudtak előszedni az alkotók.

Back to Black című albuma öt Grammy-díjat is begyűjtött Forrás: AFP/Ben Stansall

A készülő produkció honlapja egyelőre még csak egy hivatalos posztert és egy szokásos trailert ígérő "coming soon" feliratot kapott, az előjelek azonban abszolút biztatóak Asif Kapadia munkásságát nézve, köztük a BAFTA díjas Forma 1-es pilóta életéről szóló filmmel.

Amy Winehouse 2011-es, alkohol mérgezés következtében bekövetkezett halála előtt két albumot is készített, köztük a mindent bezsebelő, magát a zenetörténetbe hamar beíró Back to Black című lemezt, amiért öt Grammy-díjat is begyűjtött. Rehab című slágere - melyet mai napig együtt énekel a fél világ - máig a 21. század legnagyobb példányszámban eladott kislemeze az Egyesült Királyságban.

Sajnos élete végéhez közeledve, az énekeső privát életében adódó problémái árnyékot vetettek felfelé ivelő karrierjére, pont úgy ahogy drog és az annak következtében kialakult mentális problémái vagy éppen folytonos szembetűzései a paparazzikkal és a törvénnyel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről