Mikulás járt a tévésztároknál, színészeknél is

tévés mikulás
Vágólapra másolva!
Bár nem mindenki hisz a Mikulásban, december 6-án reggel a hitetlenek is örülnek, mikor szaloncukrot, mogyorót és narancsot találnak a csizmájukban. A Barátok közt színésznőjének, Varga Izabellának gyermekkora óta fontos ez a hagyomány, a Megasztár-győztes Tolvai Reni minden évben virgácsot kapott a Mikulás-csomag mellé, Szabó Zsófi pedig sosem hitt abban, hogy a Télapó csempészi be a lakásba az ajándékot az éj leple alatt. Ünnepi hagyományaikról hárman mesélnek az Origónak.
Vágólapra másolva!

Varga Izabellának gyermekkora óta fontos az ünnep

"Nálunk mindig nagy titok övezte a Mikulással és a karácsonnyal kapcsolatos eseményeket, gyermekként sosem tudtuk, hogy mikor, hogyan kerülnek az ajándékok a csizmáinkba és a karácsonyfa alá. A szüleimet soha nem kaptuk rajta, hogy kiteszik a meglepetéseket, és a mai napig tagadják, hogy közük van az ezekhez az ajándékokhoz. Ez egy közös játék köztünk, és úgy hiszem, nagyon jó dolog örökké hinni. Legkülönösebb gyerekkori emlékem december hatodikáról, mikor a szüleimmel aznap hazaérkeztünk, és éppen láttuk az udvarunkon átszaladó piros ruhás Télapót, nagy puttonnyal a hátán. Szaladt a fehér hóban, majd felmászott a magas téglakerítésen és eltűnt, mi pedig a bátyámmal csillogó szemekkel néztük végig a jelenetet. Azóta persze vannak tippek, hogy ki lehetett, de sosem derült ki, és nem is firtatjuk"- mesélte az Origónak.

Szívesen idézi fel legszebb gyermekkori élményét a Mikulásról Forrás: Barátok Közt

Fontosnak tartja ezeket az ünnepi hagyományokat, a lányaihoz is érkezik a Mikulás, aki meghozza nekik az ádventi kalendáriumot. "Nem elsején, hanem hatodikán kezdődik nálunk a kis ajándékok felbontása, a napot pedig karácsonyig egy-egy aprósággal indítjuk. Nagyon szeretjük, mikor a férjemmel ülünk a nappaliban a kávénkkal reggelente, és megjelennek izgatottan a pizsamás, álmos lányok az újabb kis ajándékért. Olyan apróságok vannak elrejtve a piros csizmákban és kesztyűkben, mint hajcsatok, csokik, apró játékok, minden alkalommal egy újabb meglepetés. Fontos, hogy a rákészülés is szép legyen, a családommal mindig szánunk időt rá, és nem csak egy napig tart az ünnep."

Tolvai Reni minden évben kapott virgácsot

Kislányként már novemberben teljesen meg volt zavarodva, annyira várta a Télapó érkezését. Hetekkel december hatodika előtt kitisztította és kitette a csizmáját az ablakba, és minden nap izgatottan nézegette, hogy megérkeztek-e a listáján szereplő ajándékok. "Minden ősszel hosszú levelet írtam a Mikulásnak, amit anyukám juttatott el hozzá, és minden évben teljesült egy kívánságom. Mivel nagyon szerettem a babákat, mindig kaptam Barbie-t a Mikulástól és a Jézuskától is, eszméletlen mennyiségű gyűlt össze gyermekkoromban."

Kislányként hosszú leveleket írt a Télapónak Forrás: Tolvai Reni

"Mivel nagyon vártam és figyeltem az ajándékokat, a szüleim néha csempésztek egy-két szaloncukrot a csizmámba, ami egyrészt reményt adott, hogy valóban létezik a Mikulás, másrészt még izgalmasabbá tette a várakozást. Bár mindig jó kislány voltam, virgács minden alkalommal került az édességek mellé. Felnőttként ez a hagyomány elkopott az életemből, a családommal a karácsonyt várjuk és ünnepeljük együtt, ami számomra a legszebb ünnep, ezért egy dalt is írtam róla, aminek ünnepi hangulatban, a jövő héten forgatjuk a videoklipjét" - mesélte.

Szabó Zsófi három éve keztde a Mikulásozást

"Én már kislányként is tudtam, hogy az ajándékot nem a Mikulás, hanem a szüleim teszik bele éjszaka a csizmámba, nálunk nem voltak ezzel kapcsolatban titkolózások" - árulta el.

Tavaly még jelmezbe is bújt a móka kedvéért Forrás:Szabó Zsófi / Facebook

"Általában narancsot és virgácsot kaptunk, az édességet nem nagyon szerettük, így az szinte sosem volt a csomagban. Pont emiatt nincsenek is emlékeim december hatodikáról, legalábbis ami a gyerekkoromat illeti. Három éve azonban megjelent ez az ünnep az életemben, és azóta minden ötödikén este átmegyek a keresztfiamékhoz, akiknek meglepetést szerzünk a barátnőmmel reggelre" - mesélte.

"Idén is ott töltöttem az estét, és miután megfürödtek és ágyba kerültek a gyerekek, Katával elkezdtük kitömni finomságokkal a csizmákat és az ablakpárkányt, közben pedig mi is jó sok csokit felbontunk és megeszünk. Ugyanolyan izgalom van ilyenkor bennem ezekben a napokban, mint az olyan kisgyerekekben, akik hisznek a Télapóban és alig bírnak elaludni december ötödikén este."