Juhász Péter elrontotta: lehet, mégsem lesz belőle polgármesterjelölt

JuhászPéter
JuhászPéter
Fotó: Tuba Zoltán
Vágólapra másolva!
Az V. kerület baloldali polgármesterjelöltje nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges 300 érvényes ajánlást.
Vágólapra másolva!

Hatalmasat hibázott Juhász Péter, Budapest V. kerületének a baloldali polgármester-jelölte, ugyanis épphogy csak elegendő számú aláírást adott le, de ezek között lett jópár érvénytelen is az elbíráláskor, írja a Magyar Nemzet. A Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa és a Nép Pártján közös polgármesterjelöltjének mindössze 300 érvényes aláírásra van szüksége, hogy a Helyi Választási Bizottság hivatalosan nyilvántartásba vegye, mint jelöltet. Az V. kerületben egyébként 20 ezer választásra jogosult személy él.

Juhász 304 ajánlást adott le, azonban ezek közül csak 259 darab volt elfogadható, az érvénytelen ajánlások száma 45 darab volt. 

JuhászPéter
Juhász Péter Bajnai Gordon társaságában
Fotó: Tuba Zoltán

Az ajánlások gyűjtésénél a pártok és a politikusaik a minimálisan előírthoz képest jellemzően 10-20 sázalékkal több ajánlást szoktak leadni, éppen azért, hogy az esetlegesen előforduló érvénytelen ajánlásokkal együtt is meglegyen a nyilvántartásba vételhez szükséges minimális ajánlások száma.

Juhász Péter hétfő délutánig kapott haladékot, hogy pótolja a hiányzó aláírásokat. A baloldali politikus egyébként 2014-ben már indult polgármesternek a Belvárosban, akkor a szavazatok 30 százalékát szerezte meg, és ezzel lett második Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) mögött.