Minden anya békét akar

Szomorú, stresszes, terhes nő
Fotó: Shutterstock/ KieferPix
Vágólapra másolva!
Anyák napján tette közzé az édesanyák hangjának felerősítése érdekében felhívását a Szent István Intézet, amelyhez családszervezetek és magánszemélyek is csatlakoztak.
Vágólapra másolva!

"Arra kérünk - pártállástól függetlenül - minden magyar politikai szervezetet és minden felelős közéleti szereplőt, hogy politikájuk és megnyilvánulásaik itthon és a nemzetközi térben is egyértelműen a mihamarabbi békét szolgálják! A szomszédunkban 27 hosszú hónapja dúl véres háború.

 Sokezer édesanya - köztük magyar asszonyok is - vesztette el legdrágább kincsét, gyermekét. Sokezer megözvegyült anyuka apa nélkül kell felnevelje gyermekeit. 

Sokezer édesanya rettegésben vagy hazájából elmenekülve, szüleit hátrahagyva kell gyermekeiről gondoskodjon. Eközben - az egyébként is demográfiai krízissel küszködő Európában - meg sem becsülhető azoknak a fiatal nőknek a száma, akik a béke törékenységét látva elhalasztják a gyermekvállalást, s talán sohasem élhetik meg az anyaságot. Ahelyett, hogy az elhúzódó konfliktus lezárása felé haladna a világ, ma annak kiszélesedése fenyeget. Egyre több európai vezető tesz aggasztó kijelentéseket, melyek a közvetlen katonai részvételt sürgetik. 

Egy Európára is átterjedő fegyveres konfliktus minden édesanya legrettegettebb rémálma, 

épp ezért - az anyáknak szentelt ünnepen - gyermekeink jövőjéért aggodalommal a szívünkben követeljük a béke hangjának világos, hallható képviseletét" - fogalmaztak közleményükben, amelyet az ERGO Európai Regionális Szervezet, a Férfiak Klubja, a Fiatal Családosok Klubja, a Keresztény Asszonyok a Családért, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Magyar Női Unió, a  Magyarok Európában Közhasznú Egyesület, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület, a Szent István Intézet és a Védett Társadalomért Alapítvány aláírt. Támogatja Hal Melinda, klinikai szakpszichológus,  Kardosné Gyurkó Katalin, nagycsaládos édesanya,  Nagy Anna, kommunikációs szakember, Dr. Puskás Balázs, gyermekvédelmi szakember és Skrabski Fruzsina, dokumentumfilmes.