Szijjártó Péter: Elfoglalni Brüsszelt?

Szijjártó, Péter, SzijjártóPéter, Millenáris, 2024.04.19.,  Választási, Manifesztum,
Fotó: Polyák Attila - Origo
Vágólapra másolva!
Mi, akik a szuverenista táborba tartozunk, azt gondoljuk, hogy nem szabad több hatáskört Brüsszelbe vinni a tagállamoktól, mert az a szuverenitásunk nagy részének a feladásával járna - mondta el a külügyminiszter egy interjúban.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter interjút adott egy külföldi médiumnak, aminek egy részletét közzétette a Facebookon. A riporter felidézte, hogy korábban Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy ha meg akarjuk tartani Magyarországot, akkor el kell foglalnunk Brüsszelt. A külügyminiszter a riporter azon kérdésre, ez mit jelent, azt válaszolta, hogy

jelenleg a legnagyobb vita az EU-ban azt hiszem a szuverenisták és a föderalisták között zajlik. Mi, akik a szuverenista táborba tartozunk, azt gondoljuk, hogy nem szabad több hatáskört Brüsszelbe vinni a tagállamoktól, mert az a szuverenitásunk nagy részének a feladásával járna.

Szijjártó kifejtette, hogy egy erős európai integrációt szeretnének látni, amely erős tagállamokon alapul. A külügyminiszter szerint jelenleg Brüsszel több hatáskört akar elvonni a tagállamoktól, és ezt a magyar kormány nem támogatja. Reméli, hogy éppen ezért a szuverenista erők nagy győzelmet fognak aratni az uniós választáson.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK