Az MCC nyilatkozatot tervez a szólásszabadság védelmében

Vágólapra másolva!
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli irodája nyilatkozatot tervez kiadni a szólásszabadság védelmében, amelynek megszületését a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon) április 16-án történt események ösztönözték - tájékoztatott közleményében az MCC hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az MCC brüsszeli irodája hangsúlyozta, fordulópontot jelent a szólásszabadság megőrzéséért vívott harcban április tizenhatodika, amikor három brüsszeli kerület polgármestere is nyomást gyakorolt a konferencia ellehetetlenítése érdekében. A kritikák és a politikai visszhangok ellenére a belga legfelsőbb bíróság megerősítette a konferencia megrendezésének jogát, ami - mint kiemelték - a szólásszabadság híveinek győzelmét jelentette. 

A kihívások azonban továbbra is fennállnak, a jobboldalt vehemensen ellenzők a továbbiakban is közbiztonsági aggályokra és politikai manőverezésre hivatkozva próbálják elnyomni az ellenvéleményt

- fogalmaztak.

Az MCC Brussels közleményében megerősítette elkötelezettségét a szólásszabadság védelmében és az alkotmányos jogokért folytatott jogi küzdelmek támogatásában. Hangsúlyozták továbbá a konzervatív oldalt megtestesítő különböző hangok egységének szükségességét, és szorgalmazták az uralkodó véleményeket megkérdőjelező hangok felerősítését és egy új platform megteremtését, ahol - mint fogalmaztak - "nézeteken átívelően lehetséges szabad párbeszédet folytatni".